top of page

חמוצים אסייתיים של התאילנדי קרייזי נודלס

עודכן: 8 ביוני

חמוצים אסייתיים צבעוניים בקערה עם רוטב צ'ילי מתוק
התאילנדי קרייזי נודלס ירושלים - WOLT


חמוצים אסייתיים פריכים וחריפים קלות, ברוטב צ'ילי מתוק וחומץ אורז, מושלמים כליווי לארוחה תאילנדית או מנת נודלס קלאסית.


מצרכים לחמוצים אסייתיים:

ירקות:

  • ½ כרוב לבן, קרוע בידיים

  • 1 גזר בינוני-גדול, פרוס לעיגולים

  • 2 מלפפונים ירוקים בינוניים, פרוסים לעיגולים

  • 1 קולרבי בינוני, פרוס לחצאים

  • צ'ילי אדום, פרוס דק (לפי רמת החריפות הרצויה)

לרוטב:

  • 1 ¾ כוסות מים (400 מ"ל)

  • 1 ¾ כוסות חומץ אורז (400 מ"ל)

  • ⅔ כוס סוכר (140 גרם)

  • 1 ¾ כוסות רוטב צ'ילי מתוק (400 מ"ל)


אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן, מחממים את המים, חומץ האורז והסוכר.

  2. מערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין, ולאחר מכן מסירים מהאש.

  3. מוסיפים את רוטב הצ'ילי המתוק ומערבבים היטב.

  4. יוצקים את הרוטב על הירקות בקערה של 2 ליטר.

  5. מחכים שיתקרר בחוץ לטמפרטורת החדר ואז, מכסים ומניחים במקרר למספר שעות לספיגת טעמים.


טיפ: ככל שהחמוצים ינחו יותר זמן במקרר, כך טעמם יהיה עמוק ועשיר יותר!

על המתכון

החמוצים האסייתיים האלה הם בדיוק מה שצריך לצד מנות נודלס מוקפצות, אורז מאודה או סלטים מרעננים. מתכון פשוט שמתחיל בשילוב ירקות קלאסיים כמו כרוב, גזר, מלפפון וקולרבי, ונחתם ברוטב חמוץ-מתוק עשיר מחומץ אורז, סוכר ורוטב צ'ילי תאילנדי. השהייה במקרר מעמיקה את הטעמים ונותנת לכל ירק אופי אסייתי מובהק. קל להכנה, מרענן ומושלם לאירוח או ארוחת ערב קלה עם טאץ' תאילנדי אותנטי.

ערכים תזונתיים ל-100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page