הרינג כבוש ותפו״א בחמאת שום שמיר
- Black Lulu
- 16 במרץ
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 8 ביוני

שילוב קלאסי של הרינג כבוש מתובל בעדינות עם חומץ הדרים, לצד תפוחי אדמה עם חמאת שום ושמיר – מנת פתיחה נהדרת בסגנון מזרח אירופי שמתאימה לארוחת שבת, אירוח חגיגי או שולחן בראנץ' עשיר.
מרכיבים להרינג כבוש:
להרינג כבוש בשמן וחומץ הדרים:
פילטים נקיים מעור ועצמות של דג הרינג (ניתן גם להשתמש במטיאס – הרינג צעיר יותר)
1 בצל סגול פרוס דק מאוד (עדיף במנדולינה)
כמה פרוסות דקות של גזר (עדיף במנדולינה)
כמה פרוסות דקות של תפוח עץ גרנד סמיט (עדיף במנדולינה)
⅔ כוס שמן קנולה
⅓ כוס חומץ הדרים 5%
2-3 עלי דפנה
7 גרגירי פלפל אנגלי
½ כפית פלפל שחור שלם
כמה פרוסות לימון להגשה
לתפוחי אדמה בחמאת שום ושמיר:
500 גרם תפוחי אדמה טריים (רצוי עם שאריות אדמה המעידות על טריות)
3 כפות חמאה
2 כפות שמן זית
2-3 שיני שום כתושות
½ כפית מלח אטלנטי
¼ כפית פלפל לבן טחון
¼ כפית אגוז מוסקט טחון
1 כף שמיר קצוץ (ניתן להמיר בעירית או טימין לפי הטעם)
1 כף פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
הרינג כבוש בשמן וחומץ הדרים:
משרים את הפילטים במים עם קרח למשך מספר דקות ומחליפים את המים 2-3 פעמים.
פורסים את הבצל, הגזר והתפוח לפרוסות דקות מאוד בעזרת מנדולינה.
מערבבים את השמן והחומץ בבקבוק או בקערה, מנערים היטב עד שנוצרת אמולסיה.
פורסים את המטיאס לרוחב של 2 ס"מ או משאירים שלם.
מניחים בכלי את המטיאס, הבצל הפרוס, הגזר, התפוח, עלי הדפנה וגרגירי הפלפל.
יוצקים מעל את תערובת השמן והחומץ כך שתכסה את כל המרכיבים.
מאחסנים במקרר למשך 12 שעות לפחות.
מגישים עם פרוסות לימון בצד.
תפוחי אדמה בחמאת שום ושמיר:
מקלפים את תפוחי האדמה לפני הבישול.
מביאים מים לרתיחה, מוסיפים מלח אטלנטי ומבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים אך לא מתפרקים (כ-15-20 דקות). מסננים.
מחממים חמאה ושמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עד שהוא מתחיל לשחרר ארומה.
מוסיפים את תפוחי האדמה למחבת ומטגנים קלות עד לקבלת צבע זהוב.
מוסיפים פלפל לבן, אגוז מוסקט ושמיר קצוץ, מערבבים היטב, מכבים את האש ומוסיפים פטרוזיליה.
שולפים פילה הרינג מהכבישה מניחים על צלחת ומגישים עם תפו״א חמימים ופרוסות לימון.
על המתכון
המתכון הזה מציע גרסה ביתית וקלילה להרינג כבוש, עם איזון מדויק בין שומן, חומץ וארומה הדרית רעננה. בשילוב עם תפוחי אדמה בחמאת שום ושמיר, מתקבלת מנה מושלמת בסגנון מזרח אירופי, שמתחברת לזיכרונות של שולחנות שבת, חג או התכנסויות משפחתיות. המרקם הרך והעסיסי של ההרינג משתלב נפלא עם תפודים חמים שספגו טעמים עמוקים מהשום, החמאה והירוקים. אם אתם מחפשים דרך להגיש הרינג בצורה מעט שונה אך נאמנה למסורת – זה המתכון המדויק עבורכם.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments