top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

טקמאלי - רוטב שזיפים גאורגי

תמונה של שזיפים ירוקים
Photo by Mudrik H. Amin

רוטב השזיפים הירוק הגיאורגי המפורסם מתאים לבשרים צלויים, לדגים, לעופות או כמטבל שמלווה מאפים כמו פירושקי או חצ׳פורי מסורתיים אבל, גם שניצל ותפוחי אדמה או אורז לבן ישמחו לקבל ״חיזוק״ מהרוטב הנפלא!

בקיצור כל דבר

מצרכים לטקמאלי:

  • 1.5 ק"ג שזיפים ירוקים, שטופים ומיובשים

  • 1.5 ליטר מים

  • 1 צרור שמיר טרי

  • 1 צרור כוסברה טרייה

  • עלים מחצי נענע טרייה

  • 1 ראש שום

  • 1 פלפל צ'ילי חריף (או יותר לפי הטעם)

  • מלח לפי הטעם

  • פלפל סודניה לפי הטעם


הוראות הכנה:

בישול השזיפים:

  1. בסיר גדול מלא במים, הניחו את השזיפים והביאו לרתיחה עדינה.

  2. הנמיכו את האש ובשלו כשעה על סף רתיחה, עד שהשזיפים רכים מאוד.

  3. סננו את השזיפים המבושלים מהמים (שמרו את המים) והניחו להם להתקרר.

הכנת המחית:

  1. הניחו את השזיפים על מסננת מעל קערה או סיר תואמים ובעזרת כלי ייעודי למעיכת פירה (אפשר גם ביד), מעכו את בשר השזיפים המבושלים כך שבשר הפרי ירד דרך חורי המסננת לקערה.

  2. גרדו בעזרת מרית את הסרת כל הפרי מהחלק התחתון של המסננת בו יש בשר פרי נקי ומעליו ודאו שאתם מגרדים את הקליפות והגרעינים.

  3. טחנו בבלנדר את השמיר, הכוסברה, הנענע, השום ופלפל הצ'ילי עד לקבלת תערובת חלקה והוסיפו פנימה את פרי השזיף

  4. מכאן יש לתבל במלח ולדלל את הרוטב במי הבישול ששמרנו , הוא צריך להיות קרמי כמו טחינה או יוגורט סמיך וחלק מי שאוהב יכול להוסיף עוד פלפל סודניה לחריפות

לאחר הקירור המתבל מתקשה מעט ואז יש לדלל במעט מים חמים ולתקן תיבול במלח

אחסון:

  • העבירו את רוטב הטקמאלי המוכן לבקבוקי זכוכית נקיים.


ערכים תזונתיים לכ-2 כפות:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)



59 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page