כבד קצוץ פולני קלאסי
- טעמים אורבניים
- 21 במאי 2024
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 10 באפר׳

כבד קצוץ הוא אחד המאכלים האייקוניים של המטבח היהודי-אשכנזי, עם טעם נוסטלגי של בית, חג ומסורת. במתכון הקלאסי הפולני הזה, הכבד מתבשל בשמאלץ יחד עם בצל מקורמל, ביצים קשות ותיבול נדיב של מלח ופלפל – לתוצאה עשירה, עדינה ועמוקה במיוחד.
מצרכים לכבד קצוץ:
1 ק"ג כבד עוף מנוקים וחצויים (כהים ויפים ללא כתמים ירוקים או צהובים)
6 ביצים קשות
3 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים עד קירמול
מלח לפי טעם
פלפל שחור (בנדיבות)
8 כפות שמאלץ (שומן אווז) (או 25 גרם נטורינה)
הוראות הכנה:
ממליחים ומפלפלים בנדיבות מטגנים בשמאלץ את הכבדים במחבת על אש בינונית גבוהה עד שהם משנים את צבעם כ 2-3 דק מכל צד
מעבירים את הכבדים לצלחת ומצננים אותם היטב במקרר כשעה, עד שהם מתייצבים.
ישנן 3 אפשרויות קיצוץ:
על קרש חיתוך בעזרת סכין או מזלג קוצצים את כל המצרכים יחד עד לקבלת מרקם אחיד, אך לא חלק מדי.
או שמעבירים את כל המצרכים דרך מטחנת בשר.
או להעביר את כל המצרכים למעבד מזון וקוצצים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם גס מעט (לא פטה).
טועמים את הממרח ומתקנים תיבול לפי הצורך. מכסים ומצננים במקרר כשלוש שעות.
ניתן לשמור את הכבד הקצוץ במקרר עד יומיים
ניתן להוסיף כף מיונז לממרח לטעם עשיר יותר
על המתכון
המתכון הזה לכבד קצוץ מביא את כל מה שטוב בזכרונות מארוחות חג אשכנזיות – טעם עמוק של כבד עוף, שמאלץ שמעניק עושר יוצא דופן, בצל מטוגן מתוק וביצים קשות לקשירה והרגעה של המרקם. בין אם תבחרו לקצוץ ידנית או להשתמש במטחנה, תתקבל ממרח שמהווה את לב הלבבות של השולחן – עם לחם שחור טרי או מצות.
ערכים תזונתיים ל - 100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments