top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

לחמא בעג'ין בסגנון יהודי אורפא

עודכן: 6 ביוני

מאפה לחמא בעג'ין בסגנון יהודי אורפא עם בשר טחון ועשבי תיבול


מתכון מסורתי להכנת לחמא בעג'ין עם בצק רך ומילוי בשר טחון מתובל, רכז רימונים, רסק פלפלים ועשבי תיבול – מאפה אישי עשיר בטעמים מהמטבח היהודי-אורפלי.


מצרכים ללחמא בעג'ין:

לבצק:

  • קילו קמח

  • רבע כוס שמן קנולה

  • כף שמרים יבשים

  • 2.5 כוסות מים

  • כף וחצי סוכר

  • כפית מלח

למילוי:

  • חצי קילו בשר טחון

  • 2 בצלים

  • 2 עגבניות מתוקות

  • כף רסק פלפלים (במעדניות טורקיות או בלקניות)

  • 2 כפות רכז רימונים

  • כף מיץ לימון

  • 2 כפות שמן זית

  • חופן צנוברים קלויים

  • צרור פטרוזיליה קצוצה

  • מעט נענע יבשה

  • חצי כפית בהרט

  • קורט סודניה

  • מלח

  • פלפל שחור


אופן ההכנה:

  1. מנפים את הקמח ומערבבים עם הסוכר והשמרים. מוסיפים בהדרגה את המים ומערבבים בקערה או במיקסר עם וו גיטרה עד שכל החומרים מתחברים.

  2. מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים ללוש כ-7 דקות נוספות עד שמתקבל בצק חלק ונעים.

  3. מכסים את הבצק ומתפיחים כשעה.

  4. בינתיים, מגרדים במעבד מזון או בפומפייה את הבצל והעגבניות. מניחים על מסננת, סוחטים היטב ומסלקים את הנוזלים.

  5. מערבבים את הבצל והעגבניות הסחוטים עם הבשר ושאר חומרי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה.

  6. טועמים מעט מהתערובת (לאחר חימום קצר במיקרוגל או חי) ומתקנים תיבול לפי הצורך.

  7. מחלקים את הבצק ל-25 כדורים בגודל כדור פינג פונג, מניחים מכוסה למנוחה של רבע שעה.

  8. על משטח מקומח, מרדדים כל כדור לעלה בעובי של כ-5 מ"מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  9. מהדקים כף מהמילוי למרכז כל עלה בצק בעזרת כף היד.

  10. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-12 דקות, או עד ששולי המאפה משחימים.

בעונה ניתן לפזר גרגרי רימון טריים בהגשה להוספת צבע וטעם רענן.

על המתכון

לחמא בעג'ין הוא מאפה אישי דק ממולא בבשר טחון עשיר, שמקבל כאן פרשנות יהודית-אורפאלית עם תיבול מדויק, רסק פלפלים, רכז רימונים, ונגיעה של נענע וסודניה שמוסיפים עומק וייחוד. הבצק הרך והמאוורר תופס את המילוי היטב, והאפייה הקצרה שומרת על עסיסיותו. המאפה אידיאלי כמנה ראשונה באירוח חגיגי או כארוחה לצד סלט רענן. בימי החורף אפשר להגיש לצד לבנה או טחינה. גרגרי רימון בעונה יעשירו את הטעמים במתיקות טבעית.


ערכים תזונתיים ל-100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page