תבשיל בורגול ולוביה הוא מאכל מנחם ועשיר, המשלב קטניות ותבלינים ארומטיים עם מרקם מושלם של בורגול אחד-אחד. מתאים כתוספת או כמנה עיקרית קלה ומשביעה.
מצרכים למג׳דרה:
1 כוס בורגול גס
1 כוס לוביה שטופה ומושרית לילה במים (להקפיד לקנות שעועית טרייה מחנות קטניות)
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות
חצי כפית כמון
1/4 כפית פלפל אנגלי
2 תרמילי הל
קורט קינמון
אופן ההכנה:
מרתיחים מים ומבשלים את שעועית הלוביה עד לריכוך (כ-שעה, תלוי בטריות הקטנייה). נזהרים לא לבשל עד התפוררות. מסננים ושומרים את מי הבישול בקערה נפרדת, ומשאירים את הלוביה בסיר.
במחבת, מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להשחמה עמוקה. מוסיפים את התבלינים וכוס וחצי ממי הבישול. מערבבים, מכסים ומבשלים חמש דקות נוספות לריכוך הבצל.
מוסיפים את הבורגול לסיר הלוביה. מערבבים פנימה גם את הבצל עם הנוזלים, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מכסים את הבורגול כולו במי הבישול ששמרנו. מביאים את הסיר לסף רתיחה, מכבים את האש ומכסים במכסה.
מניחים לתבשיל לעמוד מכוסה כ-25 דקות.
פותחים את הסיר ובעזרת מזלג מפרידים בעדינות את הבורגול כך שיישאר אחד-אחד.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments