עוף טיקה מסאלה
- טעמים אורבניים
- 17 בינו׳ 2024
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 6 באפר׳

עוף טיקה מסאלה הוא תבשיל הודי קלאסי עם קוביות עוף במרינדה מתובלת, צלויות בתנור ומבושלות ברוטב עגבניות עשיר, עם שמנת ותבלינים ארומטיים. מנה צבעונית, חריפה-מתונה, שמושלמת ליד אורז או נאן.
מצרכים לעוף טיקה מסאלה:
3 חזה עוף ללא עצמות וללא עור (600 גרם)
125 גרם יוגורט (חצי כוס)
6 שיני שום כתושות
1 כף ג'ינג'ר טחון
2 כפיות תבלין גאראם מסאלה
2 כפיות כמון
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפיות מלח (או לפי הטעם)
לרוטב:
3 כפות שמן קנולה
1 בצל לבן גדול קצוץ דק
2 כפות ג'ינג'ר טחון
8 שיני שום כתושות
2 כפיות כמון
2 כפיות כורכום
2 כפיות אבקת זרעי כוסברה
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות אבקת צ'ילי
2 כפיות תבלין גאראם מסאלה
1 כף רסק עגבניות
800 גרם מחית עגבניות (3 וחצי כוסות)
300 מ"ל מים (כוס ורבע)
250 מ"ל שמנת לבישול 15% (כוס)
10 גרם כוסברה טרייה, לקישוט
הוראות הכנה:
העוף:
חותכים את העוף לקוביות בגודל ביס. בקערה מערבבים את היוגורט, מיץ הלימון, השום, הג'ינג'ר, המלח, הכמון, הגראם מסאלה והפפריקה ומוסיפים את קוביות העוף ומערבבים טוב טוב. מכסים ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות, או למשך הלילה (עדיף).
מחממים את התנור ל - 250 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית או מגש צלייה בנייר אפייה. משפדים את קוביות העוף בשיפודי במבוק או עץ, ולאחר מכן מניחים אותם על תבנית האפייה, לוודא שיש מקום מתחת לעוף שיעזור לפזר את החום בצורה אחידה יותר. צולים כ-15 דקות, עד להזהבה קלה בשוליים.
הרוטב:
מחממים שמן בסיר גדול על אש בינונית ומטגנים את הבצל, הג'ינג'ר והשום עד שהם רכים אך לא משחימים. מוסיפים כמון, כורכום, אבקת כוסברה, פפריקה, אבקת צ'ילי והגראם מסאלה ומערבבים כל הזמן כ-30 שניות, עד שהתבלינים מפיצים את ריחם הנפלא. מוסיפים פנימה רסק עגבניות, מחית עגבניות ומים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות. יוצקים פנימה את השמנת.
הרכבת המנה:
מוציאים את העוף מהשיפודים ומוסיפים לרוטב, מבשלים עוד 1-2 דקות. מקשטים בכוסברה ומגישים על אורז או לצד לחם נאן.
על המתכון
עוף טיקה מסאלה הוא אחד המנות ההודיות הכי אהובות ברחבי העולם – קוביות עוף עסיסיות ששהו במרינדה מתובלת על בסיס יוגורט ולימון, נצלו בתנור לקבלת טעם מעושן ואז הועברו לבישול קצר בתוך רוטב עשיר של עגבניות, שמנת ותבלינים חמים כמו גאראם מסאלה, כמון וכורכום. מדובר במנה צבעונית, עמוקה בטעמים וקלילה יחסית להכנה בבית. הגשה עם אורז בסמטי ריחני או לחם נאן חם הופכת אותה לארוחה שלמה ומושלמת, מהמטבח ההודי אל הצלחת שלכם.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments