top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

מאפה פידה סגור (Bafra pidesi)

מאפה פידה טורקי ממולא בבשר טחון, מעוצב בצורת סירה ומוברש בשמן זית
Photo by Meruyert Gonullu

הפידה היא מאפה טורקי מסורתי בצורת סירה, ממולא בבשר טחון מתובל ומעוטר בחמאה או שמן זית. הגרסה הזו מגיעה מהעיר באפרה ממחוז סמסון שלחופי הים השחור, ומאופיינת בבצק מינימלי שאינו משתלט וטעמי בשר עדינים ועסיסים להפליא.



מצרכים למאפה פידה:

לבצק:

  • 2.5 כוסות קמח

  • 1 כוס מים

  • 1 כפית שמרים יבשים

  • 1 כפית מלח

למילוי הבשר:

  • 300 גרם בשר טחון בינוני

  • 2 כפות שמן זית

  • 1 בצל גדול קצוץ דק מאוד

  • חצי כפית פפריקה

  • חצי כפית כמון זרעים

  • קורט צ׳ילי גרוס

  • מלח

  • פלפל שחור

  • קוביית חמאה או 1/4 כוס שמן זית

  • שמן זית או חמאה מומסת

תוספת אופציונלית:

  • גבינת קשקבל מגורדת


אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים כ-10-12 דקות עד לקבלת בצק נעים ורך. מכסים את הקערה ומניחים בצד להתפחה עד להכפלת הנפח.

  2. מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את הבשר והתבלינים ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר מחליף את צבעו לאפור והנוזלים מתאדים לחלוטין. מכבים את האש, מוסיפים את הבצל הקצוץ, מערבבים, מתקנים תיבול אם יש צורך ומצננים.

  3. מחלקים את הבצק ל-4 או 6 חלקים ויוצרים כדורים. מכסים ומניחים להתפחה שנייה.מרדדים כל כדור לצורת אליפסה ארוכה. מניחים במרכז כל בצק רידוד חלק מהמילוי (מחלקים את המילוי ל-4 או 6 בהתאם).מקפלים את הבצק לצורת סירת גונדולה וסוגרים היטב ובעדינות את הקצוות.

  4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במצב טורבו ואופים כ-10-12 דקות, עד שהמאפים מזהיבים. חשוב להימנע מאפיית יתר כדי שהבצק לא יתייבש.

  5. מברישים את המאפה החם בשמן זית או חמאה מומסת. ניתן להוסיף גבינת קשקבל מגורדת לפני האפייה למי שרוצה טעם עשיר יותר.


ערכים תזונתיים ל-100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)




4 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page