top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

פרנה מרוקאית

עודכן: לפני 4 ימים

לחם פרנה מרוקאית מסורתי אפוי על חלוקי נחל


לחם פרנה מרוקאי מסורתי עם מרקם רך ופנים אוורירי, שנאפה על חלוקי נחל ליצירת תחתית פריכה ואפקט טאבון, בדיוק כמו במאפיות של פעם.


מצרכים לפרנה מרוקאית:

  • קילו קמח

  • 1 ביצה

  • 1/3 כוס שמן

  • כף סוכר

  • כפית מלח

  • 3 1/4 כוסות מים

  • כף שמרים יבשים

  • חלוקי נחל (ניתן להשיג בכל משתלה)


אופן ההכנה:

  1. לשים את כל החומרים (למעט השמן והמלח) עם וו לישה במיקסר כ-10 דקות. מוסיפים את השמן והמלח בהדרגה ולשים עד להטמעתם. ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק רך, גמיש ולא דביק.

  2. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים כשעה (תלוי במזג האוויר) עד להכפלת הנפח. לאחר מכן, מורידים את נפח הבצק בעזרת הידיים כדי להוציא ממנו את האוויר.

  3. יוצרים כדורים שטוחים בצורת פיתה, מניחים על משטח עבודה ומכסים במגבת ובניילון כדי למנוע ייבוש. מתפיחים שוב כ-20-30 דקות.

  4. מניחים חלוקי נחל על תבנית אפייה ומכניסים לתנור על מצב גריל עליון. מניחים את התבנית בשתי מסילות מתחת לגוף החימום העליון.

  5. לאחר תפיחת הבצק, מניחים את הפיתות על האבנים שבתבנית ואופים בתנור שחומם מראש על החום הגבוה ביותר. יש להשגיח על הפיתות מאחר והן נאפות במהירות.

במקום תנור, ניתן להשתמש במחבת חשמלית לאפייה ייעודית.

על המתכון

פרנה מרוקאית הוא לחם מסורתי שנאפה על חלוקי נחל, עם תחתית פריכה, קליפה זהובה ופנים אוורירי ונימוח. זהו אחד הלחמים המזוהים ביותר עם התרבות המרוקאית – בעיקר בליל שבת ובחגים. המתכון כאן מתאים לאפייה בתנור ביתי עם טריק של חלוקי נחל המדמה אפייה בטאבון. השימוש בביצה, שמן וסוכר יוצר לחם עשיר, רך וטעים בפני עצמו או לצד מטבלים ביתיים כמו חומוס, טחינה או סחוג.


ערכים תזונתיים ל-100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page