top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

תבשיל דגים אדום לוהט

תבשיל דגים אדום לוהט, מנה טעימה ומשביעה, המכילה דגים, עגבניות, פלפלים, שום, תבלינים ועוד.

תבשיל דגים ברוטב אדום היא מנה טעימה ומנחמת המושלמת לארוחת צהרים משפחתית או לארוחת ערב וגם לאירוח עם חברים. המנה משלבת בין בשר הדג המעודן לטעם העז של הרוטב הים תיכוני. רוטב הדג האדום העשיר והסמיך משתלב היטב עם הדג שיוצא רך ומלא טעם ומעניק לו טעם עמוק ומגרה.


זמן הכנה: 45 דקות | רמת קושי: קל-בינוני | ערכים תזונתיים


מצרכים לתבשיל דגים (4-5 מנות):

  • 2 דגים לבנים (לוקוס, בר ים או בורי) במשקל 700-800 גרם נקיים וחתוכים לפרוסות יפות עם האדרות הראש והזנב

  • קצת פחות מחצי כוס שמן זית

  • 12 שיני שום חצויות

  • כף צלפים קצוצים

  • 4 פילטים אנשובי קצוצים

  • 3 כפות אריסה באיכות טובה

  • 5 עגבניות בשלות מגורדות גס בפומפייה

  • 2 כפות רסק עגבניות

  • 2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה

  • 2 כפות פפריקה חריפה

  • כפית כמון טחון

  • כפית כרויה (קימל) טחונה

  • כף סוכר לבן

  • כפית מלח

  • חצי כפית פלפל לבן טחון

  • חצי לימון כבוש קצוץ

  • כוסברה טרייה קצוצה דק לפי טעם


הוראות ההכנה:

  1. בסיר רחב עם שוליים נמוכים מחממים שמן עם האריסה, האנשובי, השום והתבלינים על אש נמוכה.

  2. מוסיפים את העגבניות, הצלפים ורסק העגבניות ומטגנים כדקה.

  3. מוסיפים כוס מים חמים ומנענעים את הסיר ומבשלים עם מכסה מספר דקות עד לקבלת רוטב סמיך ואדום.

  4. מסדרים את ראשי הדג באמצע ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.

  5. מתקנים תיבול ומוסיפים את הדגים. עם כף שופכים עליהם מהרוטב.

  6. מבשלים כ-15 דקות נוספות, מדי פעם מנענעים בעדינות את הסיר שכל הדגים יקבלו מהרוטב.

  7. מכבים את האש, מפזרים לימון כבוש וכוסברה ומשאירים לסיר לנוח רבע שעה מכוסה.

בתאבון!

ניתן להשתמש בכל סוג דג לבן, כגון לוקוס, בר ים או בורי.


ערכים תזונתיים למנה אחת:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)


8 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page