top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

כתף טלה צלוי של בשארה חינאווי

כתף טלה צלוי על מגש, מוקפת בירקות שורש. כתף הטלה בעלת מרקם עסיסי וטעם עשיר, והירקות השורש מוסיפים למנה טעם מתוק ורענן.
שף בשארה חינאווי | אינסטגרם: bsharahinnawi

כתף טלה צלוי היא חגיגה של טעמים וריחות. היא מנה עיקרית מפוארת, שיכולה להפוך כל ארוחה לחגיגה. הנתח עצמו עשיר בטעמים, והמרינדה מעניקה לו עוד עומק וחריפות. הבצלים, השום ועלי הטימין שמוסיפים לתבנית הצלייה, תורמים לטעם, לריח ולפריכות. הכנת כתף טלה צלוי היא עניין של זמן, אבל זה בהחלט שווה את המאמץ. הנתח יצא עסיסי, רך ומושלם.



מצרכים לכתף טלה צלוי:

  • 800 גרם כתף טלה

למרינדה:

  • 1 כף שום כתוש

  • 1 כף חרדל גרגירים איכותי

  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה

  • 1 בצל סגול קצוץ

  • 1/4 כפית מלח

  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

  • 3 ענפי טימין

  • 1 כוס שמן זית

  • 1 כוס יין לבן יבש

  • 4 בצלים קטנים

  • 4-5 שיני שום

  • 4 ענפי טימין


הוראות ההכנה:

  1. מחממים תנור ל- 250 מעלות.

  2. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומעסים את הכתף עד שהיא מכוסה כולה.

  3. שומרים את שארית המרינדה בצד.

  4. מניחים את הכתף בתבנית ומוסיפים את הבצלים, השום ועלי הטימין.

  5. מנמיכים את החום ל-180 מעלות וצולים את הכתף במשך שעה וחצי.

  6. במהלך הצלייה מברישים את הכתף במרינדה שנשארה.

  7. מוציאים את הכתף מהתנור ומניחים לה לנוח למשך 10 דקות לפני הפריסה.

מגישים את הנתח למרכז השולחן ופורסים לפרוסות דקות. ניתן להגיש עם אורז, תפו"א או סלט.
אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו

ערכים תזונתיים למנה אחת (כ-250 גרם):

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)




9 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page