top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

בוריקיטס ירושלמי

בוריקיטס ירושלמי

בוריקיטס ירושלמי אמיתי כמסורת יהודי ספרד ושפת הלדינו הנעלמת מושרש עמוק בתרבות הירושלמית האמיתית, בוקר שבת עם ביצה חומה ירקות טריים וכוסית ערק! מנת צאן ברזל

מצרכים לבוריקיטס ירושלמי:

לבצק:

  • 2 כוסות קמח

  • 200 גרם חמאה ללא מלח

  • 1 גביע שמנת חמוצה

  • 1 כפית אבקת אפייה

  • 1 כפית מחוקה מלח

למילוי:

  • 100 גרם גבינת מאירי מגורדת

  • 100 גרם גבינה חמד מגורדת

  • 100 גרם קוטג'

  • מלח לפי הטעם

  • חצי כפית טימין קצוץ

  • 1 ביצה L

  • 1 כפית סולת

לציפוי:

  • 1 ביצה (לברוש)

  • שומשום או קצח לפיזור


הוראות ההכנה:

הכנת הבצק:

  • במעבד מזון או בקערה, ערבבו קמח, חמאה ומלח עד לקבלת פירורים.

  • הוסיפו את השמנת ועבדו למשך כדקה-שתיים עד לגיבוש הבצק.

  • עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר לחצי שעה.

הכנת המילוי:

  • בקערה מתאימה, ערבבו את כל הגבינות, הסולת, הביצה L, המלח והטימין היבש המגולל בין האצבעות לקבלת תערובת אחידה.

הרכבת הבוריקיטס:

  • רדדו את הבצק על משטח מקומח לעובי 4 מ"מ.

  • קרצו עיגולים שווים בעזרת רינג או כוס.

  • מלאו כל עיגול במילוי הגבינה, סגרו והדקו בעזרת מזלג.

  • מרחו בביצה טרופה ופזרו שומשום או קצח.

אפייה:

  • אפו בתנור שחומם מראש ל-170°C למשך כ-20 דקות או עד להזהבה.


ערכים תזונתיים למנה (הערכה ל-12 יחידות):

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)



103 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
bottom of page