top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

צ'יקן טיקה מסאלה

צלחת של צ'יקן טיקה מסאלה, מנת בשר עוף הודית פופולרית. העוף רך ועסיסי, והוא מוגש ברוטב עגבניות סמיך ומתובלת. המנה היא טעימה ומזינה, והיא מתאימה לארוחת צהריים או ערב.
צ'יקן טיקה מסאלה

צ'יקן טיקה מסאלה היא מנה הודית פופולרית, המורכבת מעוף מתובל ברוטב עגבניות סמיך ותבלינים חריפים. המנה היא חגיגה של טעמים וצבעים, והיא תעניק לכם חוויה קולינרית בלתי נשכחת.

הטעמים של צ'יקן טיקה מסאלה הם עשירים ומגוונים. העוף המתובל ברוטב העגבניות יוצר שילוב מושלם של מתוק, חמוץ, חריף ומריר. התבלינים שונים, כגון גאראם מסאלה, כמון, כורכום ופפריקה, מעניקים למנה את הטעמים המיוחדים שלה.

הצבעים של צ'יקן טיקה מסאלה גם הם מרשימים. העוף הצהוב והרוטב האדום יוצרים גוונים עזים ומושכים. צ'יקן טיקה מסאלה היא כמו חגיגה, שמאחדת את כל החושים. היא תעניק לכם חוויה קולינרית בלתי נשכחת, שתגרום לכם לחייך.


זמן הכנה: כ 45 דקות | רמת הקושי: בינוני | ערכים תזונתיים


מצרכים לצ'יקן טיקה מסאלה:

  • 3 חזה עוף ללא עצמות וללא עור (600 גרם)

  • 125 גרם יוגורט (חצי כוס)

  • 6 שיני שום כתושות

  • 1 כף ג'ינג'ר טחון

  • 2 כפיות תבלין גאראם מסאלה

  • 2 כפיות כמון

  • 2 כפיות פפריקה מתוקה

  • 2 כפות מיץ לימון טרי

  • 2 כפיות מלח (או לפי הטעם)

לרוטב:

  • 3 כפות שמן קנולה

  • 1 בצל לבן גדול קצוץ דק

  • 2 כפות ג'ינג'ר טחון

  • 8 שיני שום כתושות

  • 2 כפיות כמון

  • 2 כפיות כורכום

  • 2 כפיות אבקת זרעי כוסברה

  • 2 כפיות פפריקה מתוקה

  • 2 כפיות אבקת צ'ילי

  • 2 כפיות תבלין גאראם מסאלה

  • 1 כף רסק עגבניות

  • 800 גרם מחית עגבניות (3 וחצי כוסות)

  • 300 מ"ל מים (כוס ורבע)

  • 250 מ"ל שמנת לבישול 15% (כוס)

  • 10 גרם כוסברה טרייה, לקישוט


הוראות הכנה:

  1. מכינים את העוף: חותכים את העוף לקוביות בגודל ביס. בקערה מערבבים את היוגורט, מיץ הלימון, השום, הג'ינג'ר, המלח, הכמון, הגראם מסאלה והפפריקה ומוסיפים את קוביות העוף ומערבבים טוב טוב. מכסים ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות, או למשך הלילה (עדיף).

  2. מחממים את התנור ל - 250 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית או מגש צלייה בנייר אפייה. משפדים את קוביות העוף בשיפודי במבוק או עץ, ולאחר מכן מניחים אותם על תבנית האפייה, לוודא שיש מקום מתחת לעוף שיעזור לפזר את החום בצורה אחידה יותר. צולים כ-15 דקות, עד להזהבה קלה בשוליים.

  3. מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול על אש בינונית ומטגנים את הבצל, הג'ינג'ר והשום עד שהם רכים אך לא משחימים. מוסיפים כמון, כורכום, אבקת כוסברה, פפריקה, אבקת צ'ילי והגראם מסאלה ומערבבים כל הזמן כ-30 שניות, עד שהתבלינים מפיצים את ריחם הנפלא. מוסיפים פנימה רסק עגבניות, מחית עגבניות ומים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות. יוצקים פנימה את השמנת.

  4. משלימים את המנה: מוציאים את העוף מהשיפודים ומוסיפים לרוטב, מבשלים עוד 1-2 דקות. מקשטים בכוסברה ומגישים על אורז או לצד לחם נאן.


ערכים תזונתיים למנה אחת (300 גרם):

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)


40 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page