פיש אנד צ׳יפס הוא מאכל פופולרי בכל רחבי העולם המזוהה עם המטבח הבריטי המורכב מדג מטוגן וצ'יפס מטוגן. המנה עשויה ממגוון רחב של דגים, אך הנפוצים ביותר הם, קוד והליבוט והצ'יפס כמובן מתפו״א אלה בעלי הכמות הגבוהה של עמילן. בתחילת המאה ה-16, ראשוני היהודיים מגורשי ספרד ופורטוגל התיישבו בבריטניה והחלו להכין דג מטוגן בסגנון דומה למנת הפסקדו פריטו הספרדית, והחלו להציע את הדג המטוגן שלהם למכירה ברחובות לונדון. פיש אנד צ'יפס מוגשים בדרך כלל עם רוטב טרטר, רוטב על בסיס מיונז עם צלפים, בצל כבוש, חרדל ועוד. ניתן להגיש את המנה גם עם רטבים אחרים, כגון קטשופ מיונז או חרדל או חומץ כמנהג הבריטים
זמן הכנה: 40 דקות | רמת קושי: קל-בינוני | ערכים תזונתיים
מצרכים לפיש אנד צ׳יפס (ל2-3 מנות):
500 גרם דג לבן נקי (הכי טוב קוד אבל כל דג ים לבן ובשרני יעשה את העבודה)
חצי לימון
כוס קמח תופח
2 כפות קמח אורז לבלילה ועוד 2 כפות לציפוי
בירה קרה שאוהבים
מלח ופלפל
שמן צמחי לטיגון
הוראות ההכנה:
את הדג מנקים היטב מעור ועצמות וחותכים לפרוסות בעובי 2 אצבעות.
סוחטים על הדג חצי לימון, מערבבים ושומרים במקרר עם הקליפה כשעתיים.
בקערה שמים את הקמחים ופותחים בערבוב עם בירה עד לקבלת בלילה קרמית וסמיכה.
מחממים שמן לטיגון עמוק (לטמפרטורת 188 מעלות).
את חתיכות הדגים מייבשים היטב, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מקמחים בעדינות בקמח אורז לשכבה דקה.
טובלים בבלילה ומכניסים בעדינות לשמן.
מטגנים כ-3 דקות להזהבה יפה ומוציאים לרשת צינון.
מגישים עם חומץ מתובל או רטבים אחרים שאוהבים.
טיפים:
חשוב להשתמש בדג לבן ובשרני, כמו קוד או כל דג ים לבן ובשרני יעשה את העבודה.
השריית הדג בלימון לפני הטיגון תעזור לו להישאר עסיסי.
חשוב לא לטגן את הדג יותר מדי אחרת הוא יתייבש.
בתאבון!
ערכים תזונתיים למנה אחת (כ-200 גרם):
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments