top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

קובה סולת במילוי בשר

קובה סולת, מאכל פופולרי במזרח התיכון. הכדורים הלבנים עשויים מבצק סולת וממולאים בבשר טחון

כמה אנחנו אוהבים קובה סולת! מנה זו, המגיעה במגוון צורות וטעמים, היא חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי. בין אם זה במרק סלק עם צבעו העמוק והזרחני, במרק קישוא, דלעת, במיה או אפילו ביוגורט - כל אזור ועונה זימנו לקובה טעם אופייני וייחודי.

המרק החמוץ (קובה חמוסטה) התנחל אצל רבים כמסורת של יום שישי לפני ארוחת השבת. זוהי מנה שמתאימה לכל אחד - ילדים ומבוגרים, בארוחה בשרית או צמחונית, לצהרים או לערב.

הקובה היא מנה רב-גונית: המרק סופח את כל הטעמים, והקציצה עצמה מהווה עולם שלם של טעמים. עם הזמן, הקובה עשתה "עלייה" והתקבעה כאוכל ישראלי אולטימטיבי, המשלב מסורות קולינריות מגוונות תחת מנה אחת אהובה ומנחמת.



מצרכים לקובה:

  • ק״ג סולת

  • שלוש כוסות מים (כוס שתיה קרה חד פעמית)

  • כף שטוחה מלח

למילוי

  • 750 גרם צלעות טחון

  • 250 שווארמה נקבה טחון

  • בצל גדול קצוץ דק

  • חצי כוס כרפס קצוץ דק

  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק

  • כפית כפית בהרט לקובה (אני קונה של נעמה בתקווה)

  • מלח פלפל


הוראות ההכנה:

הכנת הבצק:

  1. בקערה גדולה, מערבבים את הסולת, המים והמלח עד לקבלת בצק אחיד.

  2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד למשך 30 דקות.

הכנת המילוי:

  1. בקערה גדולה, מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה.

  2. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

הכנת הקובה:

  1. מניחים קערה עם מים על שולחן עבודה.

  2. מרטיבים את הידיים במים.

  3. לוקחים חתיכת בצק בגודל כדור פינג פונג ומשטחים על יד פתוחה.

  4. מניחים במרכז הבצק כדור בשר.

  5. סוגרים את הבצק סביב כדור הבשר בעזרת הידיים הרטובות.

  6. את שארית הבצק מחזירים וממשיכים לכדור הבא

אל דאגה אחרי 2-3 תהפכו למומחים

טיפים:

  • ניתן להכין את הקובות מראש ולהקפיא אותן. מומלץ להפשיר אותן במקרר למשך הלילה לפני השימוש.

  • כדי שהבצק יהיה רך וגמיש, חשוב להשתמש בסולת איכותית.

  • אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף עוד מעט קמח.

  • אם הבצק יבש מדי, ניתן להוסיף עוד מעט מים.

  • כדי שהמילוי יהיה טעים יותר, חשוב להשתמש בבשר טחון טרי.


ערכים תזונתיים למנה אחת (150 גרם):

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)



 
 
 

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page