top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

פסטרומה פלמידה לבנה של מסעדת שיינע

צלחת של פסטרומה פלמידה לבנה ממסעדת שיינע בתל אביב. הפסטרומה עשויה מפלמידה לבנה פרוסה דק שעברה תהליך של שימור
שף אסף גבאי | אינסטגרם: asafgabays | מסעדת שיינע

פסטרמה פלמידה לבנה היא שיטה מסורתית להכנת דג משומר שטעמו עדין ומיוחד במינו. התהליך אורך כ-3 שבועות אך הוא שווה לחלוטין את ההמתנה והסבלנות הנדרשת. הדג עובר תהליך המלחה וייבוש איטיים. שכבת מלח דקה וסוכר עוטפים אותו ושומרים על טריותו. לאחר מכן נכנס לקירור לפרק זמן ארוך שמאפשר לטעמים להתעצב. התוצאה היא דג בעל בשר עדין ולח מאוד, טעם מעודן ומרקם רך. פסטרמה פלמידה לבנה היא מעדן מושלם לאוהבי דגים ומומלצת לחגיגות ואירועים מיוחדים.



מצרכים לפסטרומה פלמידה לבנה:

  • מגש/ תבנית עמוקה שנכנסת למקרר

  • פילה פלמידה נקי ללא עור וללא עצמות, במשקל כ-1 ק"ג

  • חצי ק"ג סוכר

  • 1 ק"ג מלח גס

  • 150 גרם זרעי כוסברה


הוראות ההכנה:

  1. מניחים את הדג במרכז התבנית.

  2. קולים את הכוסברה במחבת ללא שמן.

  3. מצפים את הדג בזרעים.

  4. מערבבים בקערה את המלח והסוכר ומכסים את הדג טוב טוב שלא יראו אותו.

  5. עוטפים את התבנית בניילון נצמד היטב.

  6. מכניסים למקרר למשך 12 יום.

  7. לאחר 12 יום, שוטפים את הדג מכל התבלינים.

  8. עוטפים את הדג בבד דק למשך 12 יום נוספים.

  9. עדיף לתלות במקרר אם אין אפשרות אז רק להניח במקרר בקופסא פתוחה

  10. מוציאים מהמקרר, מעבירים לקופסה עם שמן זית שמכסה את הדג, ומניחים במקרר למשך 24 שעות נוספות.

  11. פורסים דק דק ואוכלים בתאבון.

הולך מצוין עם איולי חזרת
אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו

ערכים תזונתיים למנה אחת (כ-200 גרם):

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)




17 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page