תבשיל דג ועגבניות חמוץ מתוק בנוי שכבות עם עם עגבניות כמו סוכריות, במקור בושל על פתיליה והוגש בליווי של אורז לבן. כאן בתנור מתכון פשוט ומנחם
מצרכים לסלונה:
1 קרפיון פרוס ונקי (לשמור את ראש הדג)
1 ק"ג בצלים גדולים פרוסים לעיגולים
3 כפות שמן
2 עגבניות גדולות בשלות חתוכות לקוביות גדולות
3 עגבניות פרוסות שלמות
1 פלפל חריף או ירוק פרוס (לא חובה)
1 פלפל אדום בשל מתוק חתוך לקוביות קטנות
1 כף פפריקה אדומה
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית קארי
1 ראש שום פרוס
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס מיץ לימון טרי
1/2 כוס שמן לטיגון
1 כוס קמח
הוראות ההכנה:
בסיר גדול, טגנו את הבצל על אש בינונית-נמוכה עד להזהבה.
הוסיפו את השום וטגנו 2-3 דקות נוספות.
הוסיפו את העגבניות והפלפל האדום. בשלו תוך ערבוב והוסיפו את הפלפל השחור, הקארי והמלח.
המשיכו לבשל על אש נמוכה עד שרוב הנוזלים מתאדים והירקות מתרככים. היזהרו לא לשרוף.
הוסיפו את מיץ הלימון והסוכר. בשלו עד לקבלת רוטב חמוץ-מתוק. תקנו תיבול לפי הטעם וכבו את האש.
בצלחת נפרדת, ערבבו את הקמח עם הפפריקה ומעט מלח.
צפו את פרוסות הדג בתערובת הקמח וטגנו עד להזהבה. הניחו על נייר סופג.
בתבנית חסינת אש, סדרו שכבה של הרוטב ומעליה את פרוסות הדג וראש הדג.
סדרו מעל פרוסות עגבנייה ופלפל חריף (למי שאוהב).
אפו בתנור שחומם מראש ל-180°C למשך כ-20 דקות או עד להשחמה של הרוטב והירקות.
ערכים תזונתיים למנה (הערכה ל-6 מנות):
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments