טבלת ההמרה והמשקלים של טעמים אורבניים
המרת המידות באפייה ובישול הם מיומנות חשובה ולכן הבנת היחסים בין יחידות המידה השונות היא חשובה
אחרי שימוש בכלי המדידה הנכונים והמידע הזה, תוכלו להתמודד עם כל מתכון בביטחון ולהשיג את התוצאות הטעימות ביותר.
כפות
כף קמח – 10 גרם
כף סוכר – 12 גרם
כף מלח – 18 גרם
כף שמרים יבשים – 10 גרם
כף חמאה – 15 גרם
כף אבקת אפייה/אבקת סוכר – 10 גרם
כף אגוזים/שקדים קצוצים – 6 גרם
כף אבקת ג'לטין – 10 גרם
כף דבש – 22 גרם
כף סודה לשתייה – 10 גרם
כף קורנפלור – 10 גרם
כפיות
כפית אבקת אפייה/אבקת סוכר – 3 גרם
כפית מלח – 6 גרם
כפית סודה לשתייה – 3 גרם
כפית סוכר – 4 גרם
כפית גדושה סוכר חום – 5 גרם
כפית קמח – 3 גרם
כוסות
כוס קמח מלא (רגיל או תופח) – 140 גרם
כוס קמח מלא – 125 גרם
כוס סוכר – 200 גרם
כוס סוכר חום דחוס – 225 גרם
כוס חמאה – 230 גרם
כוס אבקת סוכר – 120 גרם
כוס אגוזים טחונים – 110 גרם
כוס אגוזים קצוצים – 100 גרם
כוס אורז ארוך – 200 גרם
כוס אורז קצר – 210 גרם
כוס דבש/סירופ מייפל – 320 גרם
כוס ריבה – 320 גרם
כוס חמאת בוטנים – 280 גרם
כוס מלח – 290 גרם
כוס פירות יבשים קצוצים – 150 גרם
כוס פירורי לחם – 125 גרם
כוס פירורי עוגיות – 110 גרם
כוס צימוקים – 140 גרם
כוס קוקוס טחון – 70 גרם
כוס קורנפלור – 140 גרם
כוס קקאו – 140 גרם
כוס שוקולד צ'יפס – 200 גרם
כוס שיבולת שועל – 100 גרם
כוס שמן – 200 גרם
המרת מעלות צלזיוס לפרנהייט
105 מעלות צלזיוס = 225 מעלות פרנהייט (חום נמוך מאוד)
120 מעלות צלזיוס = 250 מעלות פרנהייט (חום נמוך מאוד)
135 מעלות צלזיוס = 275 מעלות פרנהייט (חום נמוך מאוד)
150 מעלות צלזיוס = 300 מעלות פרנהייט (חום נמוך)
160 מעלות צלזיוס = 325 מעלות פרנהייט (חום בינוני-נמוך)
175 מעלות צלזיוס = 350 מעלות פרנהייט (חום בינוני)
180 מעלות צלזיוס = 355 מעלות פרנהייט (חום בינוני)
190 מעלות צלזיוס = 375 מעלות פרנהייט (חום בינוני-גבוה)
205 מעלות צלזיוס = 400 מעלות פרנהייט (חום גבוה)
220 מעלות צלזיוס = 425 מעלות פרנהייט (חום גבוה)
230 מעלות צלזיוס = 450 מעלות פרנהייט (חום גבוה מאוד)
245 מעלות צלזיוס = 475 מעלות פרנהייט (חום גבוה מאוד)
קמח כללי
-
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפייה
-
1 קילו קמח תופח = 1 קילו קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה
המרות כלליות
-
שקית שמרים טריים (50 גרם) = קוביית שמרים טריים (50 גרם) = קצת פחות מ-2 כפות שמרים יבשים (17 גרם)
-
במתכונים שבהם ניתן להמיר חמאה בשמן , משקל השמן צריך להיות 85 אחוז ממשקל החמאה. כלומר: 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן.
המרת תבניות
מקוטר 22 ל24- - 20+ אחוז
מקוטר 22 ל26- - 40+ אחוז
מקוטר 22 ל28- - 60+ אחוז
מקוטר 26 ל24- - 15- אחוז
מקוטר 26 ל22- - 30- אחוז
מקוטר 28 ל22- - 40- אחוז
סט אוניברסלי
1 כוס = 240 מ"ל
1 כף = 15 מ"ל
1 כפית = 5 מ"ל
1 כף = 3 כפיות
1 כוס = 16 כפות
ביצה וחלבון
ביצה בגודל 53-62 – M גרם
ביצה בגודל 63-72 – L גרם
ביצה בגודל 73 – XL גרם
חלבון של ביצה בגודל 25-30 – M גרם
חלבון של ביצה בגודל 30-35 – L גרם
חלבון של ביצה בגודל 40-45 – XL גרם