top of page

עוגת גזר אמריקאית

עודכן: 5 ביוני

עוגת גזר רכה עם קרם גבינת שמנת מעל, מקושטת בברס אגוזי לוז מסוכרים.
Photo by Lorena Martínez


עוגת גזר רכה ועסיסית, עם קרם גבינת שמנת עשיר וברס אגוזי לוז, בגרסה אמריקאית קלאסית שמושלמת לקינוח חגיגי.


מצרכים לעוגת גזר:

  • 160 גרם סוכר לבן

  • 160 גרם סוכר חום

  • 4 ביצים M

  • 240 גרם שמן חמניות

  • 320 גרם גזר מגורר

  • 240 גרם קמח חיטה

  • 20 גרם אבקת אפייה

  • 2 כפיות אבקת קינמון

לקרם:

  • 160 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר

  • 320 גר' אבקת סוכר

  • 160 גרם גבינת שמנת קרה (פילדלפיה הכי טוב)

לקישוט:

  • 100 גר׳ ברס אגוזי לוז מסוכרים


אופן הכנת העוגה:

  1. מחממים תנור עליון ותחתון ל-180 מעלות.

  2. משמנים 2 תבניות אינגליש קייק ומרפדים בנייר אפייה.

  3. בקערה גדולה טורפים היטב את הסוכר, הביצים והשמן לתערובת אחידה.

  4. מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

  5. מנפים את הקמח לקערה נפרדת ומוסיפים פנימה את אבקת האפייה והקינמון

  6. מוסיפים בהדרגה לתערובת הגזר תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושי קמח.

  7. מחלקים את התערובת בין שתי התבניות ומעבירים לאפייה בתנור החם למשך 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

  8. מוציאים את העוגות מהתנור ומניחים על רשת להתקרר לחלוטין . (לפחות שעה לצינון לפני שמנתקים מהתבניות)

  9. עוטפים את העוגות בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.


אופן הכנת הקרם:

  1. בקערה גדולה, מקציפים את החמאה בטמפרטורת החדר יחד עם אבקת הסוכר מספר דקות עד שהתערובת הופכת חלקה וקרמית.

  2. מוסיפים את הגבינה הקרה ומקציפים עד שהקרם הופך לקצפת תפוחה ובהירה.


הרכבת העוגה:

  1. מוציאים את העוגות מהמקרר.

  2. נחלק את הקרם לשתיים וכל חלק לחלק לשתיים פעם נוספת כך שיותרו ארבעה חלקים שווים

  3. בעזרת סכין מסור ארוכה (סכין קונדיטוריה או סכין לחם) חוצים את העוגה לאורכה

  4. את חלק הבסיס מהעוגה נמרח בחלק אחד מהקרם ונכסה שוב בחלק העליון שחתכנו ומעליו נמרח בחלק נוסף של הקרם

  5. נפזר מעל ברס אגוזי לוז מסוכרים


על המתכון

עוגת גזר אמריקאית היא עוגה קלאסית שתמיד מרשימה – בין אם מדובר בקינוח חגיגי או בפינוק לשבת. מרקמה הרך והעסיסי מגיע מהשילוב המדויק של גזר מגורר, שמן וסוכר חום, בעוד הקינמון מוסיף לה חמימות נעימה. העוגה מוגשת כשכבות עם קרם גבינת שמנת יציב, חלק ומעודן, ובשילוב ברס אגוזי לוז שמוסיף קראנצ' מתקתק. מדובר בעוגת גזר גבוהה, רכה ומדויקת שמביאה את כל מה שאוהבים בגרסה האמריקאית – פשוטה להכנה אך מרשימה במיוחד.


ערכים תזונתיים ל-100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)




תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
bottom of page