top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

שישברק של איחלאס אבו דאוד

צלחת של שישברק עם רוטב לבן

שישברק היא מנה שמקורה במטבח העות׳ומאני ופופולארית מהאזורים של אוזבקיסטן בצפון אסיה ועד לדרום השאמס. המאכל מורכב מבצקיות ממולאות בבשר כבש או בקר טחון שמקופלות בצורה של אוזן ברוטב יוגורט מקומי. המנה נחשבת למעדן בארצות האסלאם ונהוג להגיש אותה גם בחגים ובאירועים מיוחדים. השישברק של הבשלנית המעולה איכלס אבו דאוד מכפר כנא היא מנה טעימה ומפנקת המשלבת בין מרקמים וטעמים שונים. הבצק הרך והגמיש, המילוי העשיר והרוטב המאוזן הסמיך והקטיפתי יוצרים יחד חוויה קולינרית בלתי נשכחת. המנה עשויה מחומרי גלם איכותיים והכנתה דורשת מאמץ ומקצועיות. הבישול של הכיסונים ברוטב הוא שלב קריטי בהכנת המנה וחשוב לבשל אותם זמן קצר מספיק כדי שלא יתפרקו אך, לא זמן רב מדי כדי שלא יתייבשו. המנה מתאימה לכל אירוע והיא תמיד תעורר התפעלות בקרב הסועדים.



מצרכים שישברק של איחלאס אבו דאוד:

  • 1 ק"ג קמח

  • 1/2 כפית מלח

  • 1/2 כוס שמן תירס

  • 2 וחצי כוסות מים

למילוי:

  • 1 קילו בשר עגל טחון פעמיים

  • 1 קילו בצל קצוץ דק

  • 1/4 כוס שמן זית

  • 1/2 כפית קינמון

  • מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב:

  • 1 ליטר יוגורט

  • 1 כפית קמח

  • 1 כוס מים

  • 5 כפות שמן זית

  • 4 שיני שום קצוצות

  • 1/2 כפית נענע יבשה

להגשה:

  • 1/2 כפית נענע יבשה

  • 1/2 כפית סומק


הוראות הכנה:

הבצק:

  1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח והמלח.

  2. מוסיפים את השמן והמים בהדרגה, תוך לישה מתמדת, עד לקבלת בצק אחיד ורך.

  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לו לנוח בטמפרטורת החדר למשך כשעה.

המילוי:

  1. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.

  2. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי פירור הבשר עם כף עץ, עד שהבשר מבושל והנוזלים מתאדים.

  3. מתבלים בקינמון, מלח ופלפל לפי הטעם.

  4. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים היטב.

  5. מצננים את המילוי.

הרוטב:

  1. בקערה בינונית טורפים היטב את היוגורט, המים והקמח לתערובת אחידה.

  2. בסיר גדול מביאים את הרוטב לסף רתיחה, תוך כדי ערבוב מתמיד, על מנת שהיוגורט לא יתפרק.


הכנת הכיסונים:

  1. מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של כ-4 מ"מ.

  2. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-6 ס"מ.

  3. מניחים על כל דיסקית בשר טחון, מקיפים את הבצק סביב הבשר ומדביקים היטב את הקצוות, על מנת ליצור צורה של טורטליני.

בישול:

  1. כשהרוטב רותח, מוסיפים את הכיסונים בזה אחר זה, בזהירות, תוך כדי ערבוב מתמיד, על מנת שהם לא ידבקו זה לזה.

  2. מבשלים על אש בינונית נמוכה במשך כ-6-7 דקות, עד שהכיסונים מוכנים.

  3. מחלקים את הכיסונים והרוטב לצלחות עמוקות.

  4. מפזרים מעל מעט נענע יבשה וסומק.


טיפים:

חשוב להשתמש בקמח איכותי לקבלת בצק רך וגמיש.

אם הבצק יבש מדי, ניתן להוסיף לו מעט מים.

אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף לו מעט קמח.

חשוב להדק היטב את הקצוות של הכיסונים, על מנת שלא ייפתחו בבישול.

אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו

ערכים תזונתיים ל-100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)




4 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
bottom of page