טאג'ין קציצות דגים
- Black Lulu
- 8 באפר׳
- זמן קריאה 2 דקות

טאג'ין קציצות דגים עסיסיות ברוטב עגבניות ופלפלים קלויים, עם תיבול מזרחי עשיר – מושלם לארוחת שישי, על חלה קלויה עם טוויסט מרענן של לימון כבוש.
מצרכים לטאג'ין קציצות דגים:
לרוטב:
12 עגבניות אדומות ובשלות
חצי כוס שמן זית
שיניים פרוסות מראש שום
4 עלי מרווה
3 כפות רסק עגבניות
כפית סוכר חום
פלפל צ׳ילי אדום חריף
8 פלפל אדום בשל ומתוק
כפית פפריקה מרוקאית מתוקה
פלפל
מלח
לקציצות:
700 גר׳ פילה דג (בורי או לוקוס או דניס, לא סלמון)
חצי לימון להשרייה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק דק
כפית לימון כבוש קצוץ
כף כוסברה קצוצה
שן שום קצוצה דק
2 פרוסות לחם ישן במים וסחוט מהנוזלים
50 גר׳ פיסטוקים קלויים
חצי כפית צ׳ילי גרוס
כפית כמון
חצי כפית כוסברה טחונה
מלח
פלפל
להגשה:
חלה מרובעת "של פעם"
מעט שמן זית להברשה
אופן ההכנה:
הרוטב:
נשרוף את הפלפלים על להבה גלויה עד השחרה. נכניס לשקית לרבע שעה, נוציא ונקלף כשמתקרר. נחתוך קוביות.
נרתיח מים ונכניס את העגבניות לחצי דקה, נוציא (נחתוך בבסיסן סימון איקס עם סכין דקה שיעזור בקילוף), ונקצוץ על סיר.
בסיר נחמם את שמן הזית יחד עם המרווה והשום למיצוי טעמים. כשהשום מתחיל לשנות צבע (זהירות שלא יישרף), נכניס רסק העגבניות לטיגון של דקה ומיד את העגבניות והסוכר. נבשל עם מכסה על האש הכי נמוכה (נערבב מדי פעם את תחתית הסיר).
נוציא את עלי המרווה ונוסיף את קוביות הפלפל, הפפריקה ונתבל במלח ופלפל. נבשל 45 דקות נוספות עד לקבלת רוטב סמיך במרקם ריבה.
הקציצות:
מתבלים את הדגים במעט מלח ומיץ לימון ומכניסים לכבישה מהירה 15 דקות במקרר.
במג׳ימיקס טוחנים בעדינות את הדג והלחם בפולסים לעיסה עם מרקם נגיס ולא חלק (אפשר לבקש ממוכר הדגים לטחון או לקצוץ על סכין).
בקערה נערבב את הדג עם שאר החומרים וניצור בידיים רטובות 20 קציצות אליפסות. נכניס עטוף למקרר לשעה.
כשהרוטב מוכן, נניח את הקציצות ונבשל כרבע שעה על אש בינונית נמוכה.
נכסה את הסיר לעשר דקות.
הגשה:
נפרוס את החלה לפרוסות עבות ונבריש בשמן זית.
נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 5 דקות לקלייה עדינה.
במרכז הצלחת נניח פרוסה, עליה מעט מהרוטב, 3 קציצות ועוד רוטב.
על המתכון
טאג'ין קציצות דגים הן אחת המנות המוכרות והאהובות של המטבח היהודי-מזרחי, ובעיקר בשולחן שבת. המתכון הזה משלב בין קציצות דג עסיסיות עם פטרוזיליה, כמון ולימון כבוש – לבין רוטב עגבניות סמיך ועשיר בטעמים בזכות פלפלים קלויים, שום ועלי מרווה. זו מנה שמתאימה לארוחה משפחתית או חגיגית, ומומלצת במיוחד להגשה עם חלה קלויה שסופגת את כל הטעמים. השימוש בדג בורי או לוקוס מעניק מרקם מושלם, והפיסטוקים מוסיפים קראנץ' מפתיע.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comentarios