מרק חומוס וכרישה כפרי
- טעמים אורבניים
- 28 בנוב׳ 2023
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 31 במרץ

מרק חומוס וכרישה כפרי עם מרווה, שום, פרמזן וציר ירקות. מרק סמיך, ריחני ומנחם, שמשלב טעמים איטלקיים עם חמימות ביתית של חורף.
מצרכים למרק חומוס וכרישה כפרי:
10 עלי מרווה
3-4 שיני שום
כפית סוכר חום
מלח אטלנטי לפי הטעם
פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
100 גרם קילופי פרמיג'אנו רג'יאנו
250 גרם חומוס (שהושרה למשך לילה במים קרים עם כפית סודה לשתייה)
50 גרם חמאה
750 מ"ל ציר ירקות
1 תפו"א גדול מקולף
4 כרישות נקיות פרוסות דק (החלק הלבן)
4 כפות שמן זית כתית מעולה
אופן ההכנה:
בסיר גדול עם הרבה מים, מרתיחים את החומוס והתפו"א עד לריכוך. אם התפו"א מוכן לפני, מוציאים אותו לצלחת בצד.
כשהחומוס מתרכך, מוציאים אותו מהמים ומסננים (שומרים כוס ממי הבישול).
בנפרד, מחממים בסיר עמוק חמאה ומטגנים את הסוכר, השום, הצ׳ילי, המרווה והכרישה עד לקירמול.
מוסיפים את ציר הירקות, התפו"א והחומוס מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ20 דקות על סף רתיחה.
מוסיפים פרמזן ובעזרת מוט בלנדר מעבדים את כל ההמרכיבים למידת הקרמיות הרצויה.
אם צריך, מוסיפים מעט ממי הבישול של החומוס כדי להגיע למרקם הרצוי.
מתבלים במלח ובפלפל.
מוזגים את המרק לקערות עמוקות. יוצקים מעל מעט שמן זית עדין.
על המתכון
מרק חומוס וכרישה כפרי הוא מנה חמימה, עשירה ומנחמת שמאחדת בין חומוס רך, כרישה מקורמלת, מרווה טרייה ו־פרמיג'אנו רג'יאנו לארוחה עשירה וסמיכה. זהו מרק שמושפע ממטבחים ים־תיכוניים ואירופאים, עם שימוש ב־ציר ירקות, שום, שמן זית ו־סוכר חום שמאזנים בין מתיקות טבעית לעומק טעמים. תהליך הבישול כולל השריה ובישול איטי של החומוס, שילוב של תיבול מדויק ובלנדר שמביא את כל הטעמים לקרמיות אחידה ומלטפת. מדובר ב־מרק חורפי עם אופי כפרי שמתאים לאירוח, לארוחה קלה או פשוט כערב שקט מול הקור.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Commentaires