נקניקייה יוונית מסורתית (Loukaniko)
- Black Lulu
- 9 באפר׳
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 10 באפר׳

נקניקייה יוונית (Loukaniko) היא נקניקייה מסורתית מהמטבח היווני, המבוססת על תערובת בשרים משובחת עם תיבול עשיר, יין אדום, גרידת תפוז ועשבי תיבול ים תיכוניים. מנה ביתית עם טעם עמוק וניחוח של חגיגה.
מצרכים לנקניקייה יוונית:
לבשר:
600 גרם פלדה טלה
600 גרם צוואר בקר
500 גרם ירך עוף עם עור
200 גרם ליה (שומן כבש)
תוספים ונוזלים:
2 גרם פוספט
160 מ"ל יין אדום קפוא
90 מ"ל חומץ בן יין
תיבול:
36 גרם מלח
8 גרם פלפל שחור
4 גרם שום טרי
4 גרם גרגירי שומר
4 גרם כוסברה טחונה
4 גרם מיורן
4 גרם טימין
4 גרם אורגנו
1 גרם אגוז מוסקט
4 גרם גרידת תפוז
50 גרם כרישה מאודה (לשקיפות)
הוראות ההכנה:
טוחנים את הבשר (בטמפרטורת 0 מעלות בטחינה) גסה של 8 מ"מ
במחבת עם מעט שמן מאדים את הכרישה עד לשקיפות מלאה ומניחים בצד לצינון.
לאחר צינון הכרישה מוסיפים אותה לקערה עם הבשר הטחון ומערבבים לתערובת אחידה. "מקפיאים" שוב את התערובת לטמפרטורה של 0 מעלות.
מוצאים מהמקרר ומעבירים לטחינה נוספת של כל התערובת יחד בחורים של (2 מ"מ). ומחזירים שוב לקירור עד 0 מעלות.
מוציאים ולשים את התערובת עד שהמסה דביקה ומוכנה
ממלאים את המעיים טבעיים או קלוגן במלית הבשר וקושרים באורכים קבועים.
לאחר שמוכן מנקבים את הנקניקיות במחט דקה לשחרור בועות אוויר. תולים או מניחים על רשת לייצוב לילה בקירור.
במעשנה בטמפרטורה של 50–70 מעלות למשך 2–3 שעות או צלייה בגריל, בתנור או במחבת – לפי העדפה
על המתכון
נקניקייה יוונית מסורתית, או לוקניקו (Loukaniko), היא נקניקיית בוטיק מהמטבח היווני שמכילה שילוב מוקפד של בשר בקר, טלה ועוף, יחד עם תיבול עמוק של עשבי תיבול ים תיכוניים, גרידת תפוז ויין אדום. מרקם בשרני, ריח עז וטעם ביתי אותנטי שמכינים בסבלנות ובאהבה. השימוש בליה (שומן כבש) נותן לנקניקייה עסיסיות מושלמת, והכרישה המאודה מוסיפה מתיקות ומרקם. מתאימה לצלייה על גריל, בטאבון או אפילו בטיגון איטי.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Commenti