פנקוטה
- טעמים אורבניים
- 26 ביוני 2024
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 13 באפר׳

פנקוטה היא קינוח איטלקי קרמי וקטיפתי, מושלם לאירוח קליל או ערב חגיגי. גרידת לימון ותמצית וניל מוסיפים לו ניחוח רענן ואלגנטי.
מצרכים לפנקוטה:
חצי ליטר שמנת מתוקה 38%
200 מ"ל חלב
120 גרם סוכר
גרידת לימון
כפית תמצית וניל
1 שקית (10 גרם) אבקת ג'לטין
לרוטב
400 גרם פירות יער
140 גרם סוכר
מעט תמצית וניל
הוראות ההכנה:
מרתיחים את השמנת, הסוכר, גרידת הלימון ותמצית הווניל ומסירים מהאש כשמגיע לרתיחה.
מחממים את החלב במיקרוגל וממיסים את הג'לטין בחלב החם.
מערבבים היטב עד שהג'לטין נמס לחלוטין ומוסיפים לשמנת החמה
מערבבים בעזרת מיקסר ידני למשך 2 דקות כדי לאוורר את התערובת.
שופכים לתבניות אישיות ומצננים במקרר לפחות 6 שעות עד שמתייצב.
רוטב קולי פירות יער:
טוחנים במעבד מזון את הפירות יער, סוכר ותמצית וניל למחית חלקה וקרמית.
על המתכון
פנקוטה היא אחד הקינוחים הכי קלים להכנה ויחד עם זאת מהמפוארים והאלגנטיים שיש. שמנת מתוקה, סוכר, וניל וג'לטין – אלו המרכיבים הבסיסיים שיחד יוצרים מרקם חלק, רך ונמס בפה. גרידת לימון מעניקה רעננות קלה ואיזון למתיקות. ניתן להגיש את הפנקוטה עם רוטב פירות יער, קרמל, או פשוט ככה – קלאסית.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comentarios