פסטה פסטו בגרסה אישית
- Black Lulu
- 27 במרץ
- זמן קריאה 2 דקות

פסטה עם רוטב פסטו היא מנה קלאסית, אך בגרסה הזו השימוש באגוזי מלך וגבינת פיקורינו מעניק לה עומק וטוויסט מיוחד. מנה מושלמת לארוחה מהירה, טעימה ורעננה!
מרכיבים לפסטה פסטו:
500 גרם פסטה (פנה, ספגטי, פרפדלה או כל סוג שאוהבים)
2 כוסות (50 גרם) עלי בזיליקום טריים, שטופים ויבשים
½ כוס שמן זית איכותי
⅓ כוס אגוזי מלך קלויים
2 שיני שום קלופות
½ כוס גבינת פיקורינו מגוררת
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן במים מומלחים עד לדרגת אל-דנטה. שומרים כוס ממי הבישול ומסננים את הפסטה.
במעבד מזון או בלנדר טוחנים יחד את עלי הבזיליקום, אגוזי המלך, השום, גבינת הפיקורינו ומעט מלח.
תוך כדי פעולת הבלנדר, מזליפים בהדרגה את שמן הזית עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
טועמים ומתקנים תיבול עם עוד מלח ופלפל שחור לפי הצורך.
מערבבים את הפסטה עם הרוטב מיד לאחר הבישול. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט ממי הבישול ששמרנו כדי לדלל אותו.
מומלץ וכיף להגיש עם קרעי מוצרלה טרייה ושמן זית.
בתיאבון!
פסטה פסטו בגרסה אישית היא אחת המנות הקלאסיות שתמיד מצליחות לכבוש כל שולחן – בין אם מדובר בארוחת ערב זוגית, פיקניק קליל או סתם פינוק יומיומי באמצע השבוע. השילוב בין פסטה אל-דנטה לרוטב פסטו טרי מבזיליקום, אגוזי מלך, שמן זית איכותי וגבינת פיקורינו – יוצר הרמוניה של טעמים, צבעים וארומה ים תיכונית משגעת.
רוטב הפסטו מביא עמו ניחוחות ירוקים טריים מהמטבח האיטלקי – עשבי תיבול, שום חרפרף, גבינה מלוחה ושמן זית משובח. השימוש באגוזי מלך מעניק טוויסט שונה ועמוק יותר מהגרסה הקלאסית עם צנוברים, ומקנה מרקם עשיר יותר.
פסטה פסטו היא בחירה מושלמת כארוחה מהירה ולא מתפשרת על טעם. בגרסה הזו, אין צורך ברכיבים נדירים – כל מה שצריך זה בלנדר, כמה דקות ומנה מושלמת על הצלחת.מתכון פסטה פשוט ומהיר, שמתאים גם לאירוח וגם ליום רגיל שבו פשוט מתחשק משהו טעים.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments