top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

קובה חמוסטה

עודכן: 6 ביוני

צלחת מרק קובה חמוסטה עיראקי עם עלי סלק וכדורי סולת ממולאים
מרק לקובה חמוץ | צילום: AdobeStock


מרק קובה חמוסטה חמצמץ ומרענן מהמטבח העיראקי, כדורי סולת ממולאים בבשר מתובל, עלי סלק וכרפס, בגרסה מסורתית חמוצה ומנחמת שמתאימה לכל עונה.


מצרכים למרק קובה חמוסטה:

לבצק:

  • 500 גרם סולת

  • 1/2 כף מלח

  • 1/4 כפית כורכום

  • 1.5 כוסות חד-פעמיות מים חמים

  • 1 כף שמן

למילוי:

  • 500 גרם בשר טחון

  • 1 בצל קצוץ דק

  • 1.5 גבעולי כרפס קצוצים דק

  • 1/4 חבילה פטרוזיליה קצוצה דק

  • פלפל שחור לפי הטעם

  • 1/2 כפית בהרט לקובה

  • מלח פלפל לפי הטעם

למרק:

  • 1/2 בצל גדול, חצוי ופרוס דק

  • 1/2 חבילה עלי סלק ירוק (מנגולד) קצוצים גס

  • 1.5 גבעולי כרפס כולל העלים, קצוצים גס

  • 3 שיני שום פרוסות דק

  • קישוא קטן פרוס

  • 1/2 צרור בצל ירוק קצוץ

  • מיץ מלימון אחד או שניים (לפי הטעם והעונה)

  • פלפל שחור לפי הטעם

  • 1/2 כפית כורכום (ישנם אזורים המשתמשים באבקת קארי)

  • 1/2 כפית נענע יבשה

  • מים (לכיסוי הירקות ועוד ס"מ)

  • עצם אחת או שתיים (מומלץ, אפשר להמיר בכפית אבקת מרק ללא מונוסודיום גלוטמט)

  • סוכר לאיזון טעמים (לפי הצורך)

  • שמן לטיגון

  • מלח פלפל לפי הטעם


אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

  • מערבבים את כל מרכיבי המעטפת עד לקבלת בצק אחיד.

  • מניחים בצד לספיגת נוזלים.

הכנת המילוי:

  • מערבבים את כל מרכיבי המילוי היטב לתערובת אחידה.

הכנת הקובה:

  • מרטיבים את הידיים כדי למנוע הידבקות.

  • משטחים מעט בצק על כף היד, מניחים במרכז כמות קטנה מהמילוי, וסוגרים היטב לכדור.

  • מכניסים בעדינות את כדורי הקובה לסיר המרק.

הכנת המרק:

  1. מחממים מעט שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

  2. מוסיפים את הסלרי, עלי הסלק, והקישוא ומטגנים כ-10 דקות.

  3. מוסיפים את הבצל הירוק והשום.

  4. במידה ומשתמשים בעצמות, מוסיפים אותן בשלב זה, או מחליפים בכפית אבקת מרק ללא מונוסודיום.

  5. שופכים מים לכיסוי הירקות ועוד ס"מ מעליהם.

  6. מתבלים במלח, פלפל שחור, כורכום ונענע יבשה.

  7. מוסיפים מיץ לימון ומאזנים במעט סוכר לאיזון הטעם אבל נשארים במנעד טעמים חמצמץ.

  8. מביאים את המרק לרתיחה ומבשלים את הקובה במרק על אש נמוכה במשך כ-40 דקות, עד שהקובה רכים והמילוי מבושל.


על המתכון

קובה חמוסטה הוא מרק חמוץ מהמטבח העיראקי, שמתבסס על קובה סולת במילוי בשר ועשבי תיבול, המתבשלים ברוטב חמוץ של עלי סלק, כרפס, שום ולימון. זהו מתכון שורשי עם טעמים חדים ומרקם רך אך יציב של הקובה. השילוב בין חמיצות הלימון לבין הרכות של הבשר והירקות יוצר תוצאה מושלמת, מושפעת ממטבחי מסורת שורשיים. אפשר להכין את המרק מראש ולחמם שוב — הוא רק משתבח עם הזמן.


ערכים תזונתיים ל-100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page