שבקייה של אריה רוזנשטוק
- טעמים אורבניים
- 29 באפר׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 22 במאי

שבקייה היא מאפה מתוק ופריך מהמטבח המרוקאי, עשוי מבצק מקופל בטכניקה מסורתית, מטוגן ומצופה בסירופ סוכר עשיר עם זעפרן. מתאים לחגים, אירועים או סתם פינוק מתוק עם כוס תה.
מצרכים לשבקייה:
300 גרם קמח
1 חלמון
כף חמאה/מחמאה (פרווה)
כפית תמצית וניל
7 גרם אבקת אפייה
כף חומץ
חצי כוס מים
לסירופ הסוכר:
כוס סוכר
4-5 חוטי זעפרן
חצי כוס מים
כף לימון סחוט
הוראות הכנה:
ערבבו חמאה חלמון ומים והוסיפו לתערובת את החומץ והווניל
הוסיפו לתערובת את הקמח ואבקת האפייה
ערבבו ולושו היטב הבצק צריך להיות מעט קשה
עטפו בניילון נצמד והניחו בצד לחצי שעה למנוחה בטמפרטורת החדר
חלקו את הבצק לשני חלקים שווים
פותחים את הבצק ומקפלים לספר ומרדדים. ושוב פותחים ומקפלים לשלוש ומרדדים שוב.
מכאן מתחילים לעצב את הבצק כרצונכם וראות עינכם ומטגנים בשמן עמוק וטובלים בסירופ
עושים צורה לפי דמיונכם מטגנים בשמן עמוק וטובלים בסירופ
הכנת סירופ הסוכר:
בסיר קטן, לערבב את הסוכר, המים, זעפרן ומיץ הלימון.
להביא לרתיחה תוך כדי ערבוב, ולבשל עוד 2-3 דקות ולצנן לטמפרטורת החדר.
על המתכון
שבקייה היא קלאסיקה מתוקה של המטבח המרוקאי, שמופיעה כמעט בכל חג ומועדים מיוחדים. זהו בצק פריך ומקופל בצורה ייחודית, שמקבל את מתיקותו מהשרייה בסירופ סוכר מבושם בזעפרן ולימון. הגרסה של אריה רוזנשטוק פשוטה, נגישה ומדויקת – עם מרקם מדויק וטעמים נוסטלגיים. השבקייה הזו נטרפת חמה או קרה, לצד תה נענע ומתאימה גם להקפאה מראש.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments