top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

ג'בטה של אריה רוזנשטוק

ג'פטה - כיכר לחם איטלקי, בצורת מוארכת ושטוח, בעלת קרום פריך ועסיסי.
מתכון של שף אריה רוזנשטוק | צילום: אריה רוזנשטוק

הג'בטה היא לחם איטלקי נפוץ, המתאפיין במרקם רך וטעם חמצמץ עדין. לחם הג'בטה הומצא בשנות ה-80 המוקדמות על ידי ארנלדו קאבאלרי, אופה מפורלי באיטליה. קאבאלרי ביקש ליצור לחם שיהיה טעים ורב-תכליתי, וגילה בג'בטה את התשובה לצורך זה. עם תסיסה ארוכה ואפייה איטית, הג'בטה קיבלה את הטעם החמוץ הייחודי שלה ובמהירות התפשטה לחלקים אחרים של העולם והפכה למרכיב נפוץ במגוון מאכלים איטלקיים.

הכנת הג'בטה היא חוויה חושנית הכוללת ריחות של קמח, מים ושמרים מתפחים, לצלילי הלישה ולמראה הבצק המתנפח. החוויה האמיתית מתחילה כשאתם לוקחים ביס מג'בטה טרייה. הג'בטה היא כמו חיבוק חם מאיטליה טעימה, משביעה, ומשאירה טעם של עוד

הג'בטה משמשת כדוגמה מצוינת ליצירתיות של אופים. אז אם אתם מחפשים לחם טעים, רב-תכליתי ויצירתי, הג'בטה היא הבחירה המושלמת עבורכם.



מצרכים לג'בטה:

  • 350 גרם קמח חלה.

  • 315 גרם מים

  • 3 גרם שמרים יבשים

  • 10 גרם שמן זית

  • 7 גרם מלח


הוראות הכנה:

  1. בקערת התפחה עם מכסה שמים את כל החומרים מלבד המלח.

  2. מערבבים עם כף עץ מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד.

  3. מניחים בצד מכוסה להתפחה של 30 דקות (זהו החלק הקריטי של המתכון)

  4. לאחר התפיחה הראשונית מקפלים את קצוות הבצק לכיוון מרכזו וכך עושים פעמיים.

  5. מתפיחים שוב 30 דקות מכוסה.

  6. חוזרים על פעולת הקיפולים.

  7. סוגרים את הקערה ומכניסים למקרר ללילה.

  8. ביום למחרת מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומורידים בעדינות את הבצק (הדליל) על הקמח ומפזרים קצת גם מעליו.

  9. בעזרת קלף בצק, מחלקים אותו לארבע חלקים שווים ובעדינות מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה

  10. מחממים תנור ל 230 מעלות.

  11. משפריצים מעט מים על הבצק (עם ספריי מים) ומכניסים לתנור עד הזהבה כ 15 דקות.

  12. מניחים על רשת צינון.

בתיאבון!

אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו

ערכים תזונתיים מעודכנים ל-100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית)

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)



 
 
 

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Jun 16, 2024
Rated 5 out of 5 stars.

תודה🤍

Like
bottom of page