top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

תבשיל במיה מצרי

תבשיל במיה מצרי, מנה טעימה ומשביעה, המכילה במיה, עגבניות, בצל, שום, תבלינים ועוד.
תבשיל במיה מצרי | צילום: Adobe Stock

המתכון של סבתא רחל יעיש

תבשיל במיה הוא כמו שיר אהבה ים תיכוני. הוא עשיר בטעמים ובריחות, והוא מעורר את החושים. יש בו משהו מכל מה שהמזרח התיכון יכול להציע. הטעם של הבמיה הוא מיוחד ומעניין. הוא רך ומענג, עם נגיעה של ריריות. העגבנייה מעניקה לתבשיל מתיקות וחמיצות, הפפריקה האדומה מעניקה לו חריפות עדינה, והכוסברה היבשה מעניקה לו ניחוח טרופי. עם העסיסיות של הבמיה נוצר שילוב מושלם, שיגרום לכם פשוט להתאהב.

טיגון הבמיה לפני הבישול, מעניק לה טעם מעושן ועמוק יותר. זהו טעם נפלא, שמשתלב באופן מושלם עם שאר הטעמים בתבשיל. היא טעימה בטירוף. היא תעורר את בלוטות הטעם של האורחים שלכם, ותגרום להם להרגיש כמו בבית.



אנו ממליצים מאוד על במיה כפתורים קטנה FRIO, המיובאת ממצרים.

ניתן לרכוש את המוצר באופן מידי דרך האתר הרשמי של מלוחיה IL, המתמחה בשיווק מוצרים מיוחדים ממצרים. באתר מלוחיה IL. 

האתר מציע גם שירות משלוחים נוח ויעיל לכל רחבי הארץ.






זמן הכנה: 50 דקות | רמת הקושי: בינונית | ערכים תזונתיים


מצרכים תבשיל במיה מצרי:

  • 600 גרם במיה מצרית קטנה (אפשר גם סנפרוסט)

  • 2 כנפי עוף לטעם (לא חייב, אפשר להשאיר צמחוני/טבעוני)

  • שמן לטיגון הבמיה

  • 2 כוסות מים או ציר עוף

  • 1 עגבנייה בשלה חתוכה לקוביות

  • 4 שיני שום כתושות

  • 4 כפות שמן זית איכותי

  • 100 גרם רסק עגבניות (קופסה קטנה 1)

  • חצי צרור כוסברה טרייה קצוצה

  • כף כוסברה יבשה

  • כפית כמון

  • כף פפריקה מתוקה

  • מלח פלפל

  • מיץ מחצי לימון


הוראות הכנה:

מתחילים עם טיגון הבמיה בשמן עמוק עד להשחמה, ולהניח בצד

ישנן מספר סיבות לכך שחשוב לטגן את הבמיה לפני בישול:

להפחתת הריריות: הבמיה מכילה חומר רירי טבעי, אשר עשוי להפוך את המרקם שלה לחלקלק מדי. טיגון הבמיה לפני הבישול עוזר להפחית את רמת הריריות, מה שגורם למרקם שלה להיות יותר מוצק ופחות חלקלק.

טיגון הבמיה לפני הבישול מעשיר את הטעם שלה ומעניק לה טעם מעושן ועמוק יותר.
  1. בסיר רחב (סוטז') שמים שמן זית, שום כתוש ועגבנייה ומבשלים כ 2 דקות (לשים לב לא לשרוף את השום)

  2. מוסיפים את הרסק ומערבים כדקה

  3. מוסיפים את התבלינים (כוסברה יבשה, כמון ופפריקה) וממשיכים לבשל עוד כדקה לפתיחת טעמים

  4. מוסיפים את הבמיה (שטוגנה לפני), כוסברה טרייה וכוסות המים

  5. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם

  6. מביאים לרתיחה ואז מעבירים לאש נמוכה כ 25 דקות (בישול עם מכסה)

  7. 5 דקות לפני סוף הבישול מטפטפים את הלימון על כל התבשיל

  8. מגישים את התבשיל חם, עם אורז לבן או לחם.

בתאבון!

אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו

ערכים תזונתיים למנה (250 גרם):

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית)

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)

  • אנרגיה: 400 קלוריות

  • חלבון: 20 גרם

  • שומן: 15 גרם

  • פחמימות: 50 גרם

  • סיבים תזונתיים: 10 גרם

  • סוכר: 5 גרם

  • נתרן: 500 מ"ג

711 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page