top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

תאילנדית ירוקה של התאילנדי קרייזי נודלס ירושלים

אטריות אורז רחבות בקערה לבנה מעורבבות עם קצת חתיכות עוף, 4 ברוקולי, צ'ילי אדום, קצת אפונה, נבטים סינים עבים, כרוב ירוק ושעועית ירוקה בתוך רוטב קארי ירוק קרמי שעוטף את כל המנה.
התאילנדי קרייזי נודלס ירושלים | צילום: וולט

תאילנדית ירוקה היא מנה ייחודית שמתמקדת במגוון טעמים ורכיבים אותנטיים של המטבח התאילנדי. קארי ירוק תאילנדי הוא הכוכב של המנה והוא מצטיין בטעמים מתובלים, מלוחים, חריפים ומפנקים שמקנים למנה את האופי המיוחד והמפתה. גם אנחנו מצטרפים לאהבה הגלובלית לקולינריה התאילנדית עם מתכון פשוט ומהיר להכנת "תאילנדית ירוקה" בבית.

הסוד להצלחת "תאילנדית ירוקה" הוא באיזון הטעמים – מתוק, מלוח, חריף וקרמי, המשתלבים בהרמוניה מושלמת. המתכון מציע גם את החופש להתאים את רמת החריפות לטעמכם האישי ואף לבחור בסוגי החלבון (עוף, בקר, טופו...) שתשתמשו בהכנתה.

המנה הזו מספקת חוויה קולינרית ייחודית שמתמקדת במגוון ובאיכות של הטעמים, והיא אידיאלית לכל אוהבי המטבח התאילנדי.


זמן הכנה: 40 דקות | רמת קושי: קל | ערכים תזונתיים


לפני שמתחילים צריך לשים לב לכמה דברים:

את המתכון הזה אפשר לעשות גם ללא חלבון בכלל!

משרים את אטריות האורז במים חמים 30 דקות לריכוך או שעה במים קרים

חולטים את פרחי הברוקולי במי מלח רותחים במשך 2 דקות לריכוך חלקי. ועוצרים את הבישול במי קרח.


צורת החיתוך למנת החלבון:

טופו – חתוך לקוביות

חזה אווז – חתוך לרצועות

פילה עוף – חתוך לרצועות

סינטה – חתוך לרצועות סטייקים דקקים (minute steak) ואז קוביות


מצרכים לתאילנדית ירוקה:

  • 1 כף של שמן קנולה

  • 240-340 גרם חלבון (טופו, חזה אווז, פילה עוף, סינטה)

  • 1 וחצי כפות משחת קארי ירוק תאילנדי

  • 200 מ"ל קרם קוקוס

  • 100 גרם ברוקולי חתוך לפרחים

  • 120 גרם כרוב ירוק חתוך לג'וליאנים

  • 80 גרם נבטים סינים שמנמנים

  • 140 גרם שעועית ירוקה טרייה

  • 100 גרם אפונה טרייה

  • 25 גרם צילי אדום חריף (חתוך לטבעות אלכסוניות)

  • 200 גרם אטריות אורז רחבות

  • 1 כף סויה

  • 1 כפית רוטב דגים

  • 1 כפית סוכר

  • עלי כוסברה


הוראות הכנה:

  1. מחממים ווק עם שמן ומקפיצים את מנת החלבון עד שהיא מזהיבה.

  2. מוסיפים את הברוקולי, הכרוב הירוק, השעועית הירוקה והצ'ילי האדום ומקפיצים עוד כדקה.

  3. מוסיפים את משחת הקארי ומקפיצים עוד כדקה.

  4. מוסיפים את הקרם קוקוס, הסויה, רוטב הדגים והסוכר ומערבבים היטב.

  5. ממשיכים להקפיץ עוד כ-20 שניות.

  6. מוסיפים את הנבטים ואת עלי הכוסברה (אם משתמשים) ומקפיצים עוד כדקה.

  7. מוסיפים את האטריות ומערבבים טוב טוב ומגישים.

מגישים עם עלי כוסברה טריים וחתיכות ליים.

טיפים:

ניתן להשתמש בכל סוג חלבון שאוהבים.

ניתן להוסיף או להוריד ירקות לפי הטעם.

אם רוצים להוסיף עוד טעם, ניתן להוסיף גם כפית של ג'ינג'ר מגורד או שום קצוץ.

בתאבון!

אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו

ערכים תזונתיים למנה אחת (כ-250 גרם):

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)

אנרגיה: 500 קלוריות

חלבון: 10 גרם

שומן: 20 גרם

פחמימות: 60 גרם

סיבים תזונתיים: 2.5 גרם

נתרן: 500 מ"ג

22 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page