top of page

צזיקי יווני

עודכן: 22 במאי

צלחת של צזיקי יווני, מנה טעימה ומשביעה, המכילה יוגורט, מלפפונים, שום, שמן זית, ותבלינים.
צילום: LiliGraphie

צזיקי יווני קלאסי הוא רוטב חלומי של יוגורט קר, מלפפון מגורר, שום ושמיר – שמביא איתו רעננות ים תיכונית לכל ביס. הוא מושלם כמטבל, תוספת לסופלקי או כל נגיעת קסם לארוחה קיצית. קל להכנה, ממכר בטירוף – ויש סיכוי גבוה שתכינו אותו שוב ושוב.



מצרכים לצזיקי יווני:

  • 1 מלפפון גדול חתוך לקוביות

  • 200 גרם יוגורט יווני או כל יוגורט אחר שאתם אוהבים

  • 1 כף שמן זית איכותי

  • 1 שן שום כתושות

  • 1/2 כפית מלח

  • 1/4 כפית פלפל לבן

  • 1/4 כוס עלי שמיר קצוצים דק דק


הוראות הכנה:

  1. שוטפים את המלפפון היטב ומגרדים אותו בפומפייה גסה.

  2. סוחטים את המלפפון המגורד מעל קערה כדי להיפטר מהנוזלים העודפים.

  3. בקערה גדולה מערבבים יחד את המלפפון המגורד היוגורט היווני שמן הזית השום המלח והפלפל השחור

  4. מוסיפים את עלי השמיר ומערבבים היטב

  5. מעבירים את הצזיקי לקערת הגשה ומגישים.

אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו

צזיקי יווני הוא מטבל קר ורענן מהמטבח היווני, שמבוסס על יוגורט יווני סמיך, מלפפון טרי, שמן זית איכותי ושום כתוש, עם נגיעות של שמיר קצוץ ומיץ לימון. השילוב בין המרקם הקרמי לחמיצות המרעננת הופך אותו ל־רוטב צזיקי אידיאלי להגשה עם פיתות, ירקות טריים, מאכלי גריל או כממרח לכריכים. מדובר ב־מטבל יווני קלאסי, שמכניס לכל ארוחה תחושת קיץ, פשטות ים־תיכונית וטעמים טבעיים.


ערכים תזונתיים ל-100 גרם צזיקי

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)




Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page