top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

שווארמה יוונית - גירוס

שווארמה יוונית, מנה טעימה ומשביעה, המכילה בשר טחון, ירקות, תבלינים, ועטוף בלחם פיתה.
שווארמה יוונית - גירוס

טעמו את אווירת הרחוב של אתונה עם כל נגיסה בגירוס המיוחד שלנו. דמיינו את עצמכם הולכים בסמטאות צרות ומתפתלות של שכונת פלאקה, מוקפים בבניינים לבנים עתיקים. האוויר רווי בריחות של בשר צלוי ותבלינים ים תיכוניים. גירוס היא מנה פופולרית מאוד ביוון, והיא מוגשת כמעט בכל פינה. היא מורכבת מלאפה רחבה, עליה מונחים שכבות של בשר צלוי, ירקות טריים ורוטב צזיקי.

הטעם העשיר של הבשר הצלוי הוא המרכיב העיקרי בגירוס. הבשר הוא בדרך כלל בשר כבש או חזיר, אנחנו במתכון הזה נשתמש בפרגית עוף רך ושומן כבש שמשתלב היטב עם הירקות הטריים ורוטב צזיקי. גירוס הוא חוויה קולינרית יוונית אותנטית. מנה טעימה ומנחמת, דרך מצוינת לחוות את המטבח היווני.

זמן הכנה: 2 שעות ו-20 דקות | רמת הקושי: בינוני | ערכים תזונתיים | מתאים לנינג'ה גריל


מצרכים לשווארמה יוונית (ל-4 סועדים):

  • קילו פרגית ללא עור או הודו נקבה (ירך הודו)

  • 100 גרם ליה (שומן כבש) טחונה

  • בצל בינוני מגורד בפומפייה וסחוט מנוזלים

  • מיץ מחצי לימון

  • רבע כוס שמן זית

  • כף סוכר

  • כפית כמון

  • כפית שום כתוש

  • כפית אורגנו

  • כפית טימין (קורנית)

  • כפית רוזמרין

  • כפית תבלין מיורן

  • כפית פלפל שחור

  • חצי כפית פפריקה מעושנת

  • רבע כפית אגוז מוסקט

  • כפית פלפל אנגלי

  • כף מלח

  • 4 בצלים קטנים חצויים

  • 4 עגבניות בשלות חצויות

  • 1 פלפל חריף


הוראות ההכנה:

  1. בלילה מערבבים בקערה את הבשר עם כל המרכיבים למעט הליה (שומן כבש) והירקות הטריים ועוטפים בניילון נצמד.

  2. מסדרים את הפרגיות על רשת משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 40 דקות (אפשר גם על מנגל).

  3. בינתיים, על מחבת פסים (או מחבת רגילה) מניחים את הבצל, העגבנייה והפלפל עם הצד החתוך כלפי מטה עד לחריכה יפה ומוציאים לצלחת.

  4. מוציאים את הפרגיות מהתנור, לא נוגעים בהן במשך רבע שעה (כדי לשמור על הנוזלים) ומכניסים למקרר לצינון (לפחות חצי שעה).

  5. פורסים את הפרגיות בסכין חדה הכי דק שאפשר.

  6. על מחבת רחבה או סיר סוטז' מניחים את הליה (שומן כבש) על אש בינונית ומבשלים כמה דקות עד להמסה.

  7. מוסיפים את הבשר הפרוס ומערבבים על אש גבוהה עד לקבלת צבע שחום וקראסט.

  8. מגישים עם הירקות הצלויים, לאפה, טחינה וחמוצים או עם צזיקי יווני!

חשוב להשתמש בליה (שומן כבש) כדי לתת לגירוס את הטעם והמרקם הייחודיים שלו.
אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו

ערכים תזונתיים למנה אחת (כ-250 גרם):

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)

  • אנרגיה: 600 קלוריות

  • חלבון: 25 גרם

  • שומן: 35 גרם

  • פחמימות: 50 גרם

  • סיבים תזונתיים: 5 גרם

  • נתרן: 700 מ"ג

414 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page