
קריאטוסופה הוא מרק בשר יווני מסורתי, עשיר ועסיסי. המרק עשוי מבשר בקר, ירקות, ותבלינים, ומבשלים אותו במשך זמן מה כדי שהבשר יהיה רך והטעמים יתמזגו. כשאתם מכינים קריאטוסופה, אתם לא רק מכינים מרק, אתם יוצרים חוויה יוונית שלמה. הריח של התבלינים והבשר ממלאים את האוויר, והטעמים העזים של המרק מתמזגים זה בזה ויוצרים חגיגה אותנטית. קריאטוסופה הוא מרק פופולרי ביוון, והוא מוגש לעתים קרובות כמנה ראשונה או כמנה עיקרית. הוא יכול להיות מוגש עם לחם או אורז, והוא משביע ומנחם במיוחד.
מצרכים למרק בשר יווני:
1 ק"ג בשר בקר (כתף) חתוך לקוביות
3 כפות שמן זית
3 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות
2-3 מקלות סלרי חתוכים לפרוסות
2 בצלים לבנים חתוכים לרבעים
2-3 עלי דפנה
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
1 כף טימין (קורנית) טרי קצוץ
מלח ופלפל גרוס טרי
מיץ מלימון 1
קליפה מגוררת מלימון 1
מים
הוראות הכנה:
כדי להכין את המתכון של המרק בקר היווני תחתכו תחילה את הבשר לקוביות של 5 ס"מ.
מחממים סיר גדול על אש גבוהה.
מוסיפים את שמן הזית והבקר וצורבים עד לקבלת צבע יפה
מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים עוד כדקה אחת
יוצקים לאותו סיר 1.5 ליטר מים. (המים צריכים לכסות את החומרים)
מוסיפים את הסלרי, תפוחי האדמה, עלי הדפנה והטימין ומערבבים היטב עם כף עץ
מכסים את הסיר ומנמיכים את האש, נותנים למרק הבקר להתבשל במשך 2 שעות
כל כמה זמן להסיר את הקצף מהמשטח בעזרת כף
מוסיפים עוד מים במידת הצורך כשהם מתאדים
לאחר סיום הבישול מוסיפים את מיץ הלימון, גרידת הלימון, שפריץ שמן זית ומתבלים לפי הטעם
מגישים חמים עם פרוסת לימון ויטמין קצוץ
בתיאבון!
אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו
ערכים תזונתיים ל-100 גרם
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments