מרק בשר יווני - קריאטוסופה
- טעמים אורבניים
- 13 בנוב׳ 2023
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 31 במרץ

קריאטוסופה מרק בשר יווני חורפי עם ירקות שורש, נתחי כתף רכים ומיץ לימון מרענן. תבשיל מרק עשיר שמתאים לשבת או לארוחה יוונית ביתית.
מצרכים למרק בשר יווני:
1 ק"ג בשר בקר (כתף) חתוך לקוביות
3 כפות שמן זית
3 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות
2-3 מקלות סלרי חתוכים לפרוסות
2 בצלים לבנים חתוכים לרבעים
2-3 עלי דפנה
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
1 כף טימין (קורנית) טרי קצוץ
מלח ופלפל גרוס טרי
מיץ מלימון 1
קליפה מגוררת מלימון 1
מים
הוראות הכנה:
כדי להכין את המתכון של המרק בקר היווני תחתכו תחילה את הבשר לקוביות של 5 ס"מ.
מחממים סיר גדול על אש גבוהה.
מוסיפים את שמן הזית והבקר וצורבים עד לקבלת צבע יפה
מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים עוד כדקה אחת
יוצקים לאותו סיר 1.5 ליטר מים. (המים צריכים לכסות את החומרים)
מוסיפים את הסלרי, תפוחי האדמה, עלי הדפנה והטימין ומערבבים היטב עם כף עץ
מכסים את הסיר ומנמיכים את האש, נותנים למרק הבקר להתבשל במשך 2 שעות
כל כמה זמן להסיר את הקצף מהמשטח בעזרת כף
מוסיפים עוד מים במידת הצורך כשהם מתאדים
לאחר סיום הבישול מוסיפים את מיץ הלימון, גרידת הלימון, שפריץ שמן זית ומתבלים לפי הטעם
מגישים חמים עם פרוסת לימון ויטמין קצוץ
בתיאבון!
אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו
על המתכון
מרק בשר יווני הוא תבשיל קלאסי מהמטבח היווני, שמחמם את הלב והגוף. הוא מבוסס על נתחי כתף בקר, שמתבשלים לאט עם ירקות שורש, בצל, סלרי, עשבי תיבול טריים ו־קליפת לימון שמוסיפה רעננות לא טיפוסית למרקי בשר. זהו מרק חורפי עשיר ומרגיע, שמתאים במיוחד ל־שבת חורפית, או כל ארוחה שבה רוצים חום, עומק וטעמים ים־תיכוניים. בין אם אתם מחפשים מרק בשר עם ירקות, מרק יווני מסורתי או פשוט מתכון למרק בשר בריא ומשביע – הגעתם בדיוק למקום הנכון.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comentarios