top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

מוסקרי לימונאטו - תבשיל בקר יווני

צלחת של תבשיל מוסקרי לימונאטו, מנה יוונית פופולרית
תמונת AI להמחשה

תבשיל בקר יווני הוא מנה עשירה בטעמים ים-תיכוניים עם לימון, טימין, ויין לבן שמדגישים את טעמו העמוק של הבשר. מנת חורף מושלמת שמתאימה להגשה עם פירה או אורז.



מצרכים לתבשיל בקר יווני:

  • קילו וחצי בשר בקר (כתף) חתוך לקוביות

  • 2 בצלים אדומים קטנים קצוצים

  • 2 שיני שום קצוצות

  • מיץ מ-3 לימונים

  • 2 כפיות אורגנו מיובש

  • 1/2 כוס שמן זית

  • 1/2 כוס יין לבן יבש

  • מלח ופלפל גרוס טרי

  • 2 כפות טימין (קורנית) טרי


הוראות הכנה:

כדי להכין את המתכון של התבשיל התחילו בחיתוך הבקר לקוביות ולאחר מכן נגבו את הבשר עם נייר סופג.

  1. מחממים 1/2 כוס שמן זית בסיר סוטאז', מוסיפים את בשר הבקר ומאדים על אש גבוהה עד שהבשר שחום ופריך מכל הצדדים.

  2. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים ומאדים עוד 2-3 דקות

  3. יוצקים פנימה את היין וממתינים לאידוי.

  4. מוסיפים את המיץ הלימון, אורגנו, טימין (קורנית) ומים חמים עד כיסוי הבשר ומביאים לרתיחה

  5. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים

  6. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה במשך שעה וחצי או שעתיים לפחות

  7. מגישים עם פירה או אורז

בתאבון!

אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו

ערכים תזונתיים ל-100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)





 
 
 

留言

評等為 0(最高為 5 顆星)。
暫無評等

新增評等
bottom of page