top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

מוסקה יוונית קלאסית

פרוסה של מוסקה יוונית קלאסית, עם שכבות של עלי לזניה, בשר טחון, רוטב עגבניות וגבינה מגורדת.
מוסקה יוונית קלאסית | צילום: 123rf - AI-generated image

דמיינו לעצמכם שכבות של בשר טחון עסיסי, חצילים מתוקים ורוטב בשמל שמנת, אפויים לשלמות. זהו המראה והטעם של מוסקה יוונית, מנה קלאסית מהמטבח היווני. מוצאה של המוסקה אינו ידוע בוודאות, אך ישנן מספר השערות לגבי ההיסטוריה שלה. אחת הגרסאות היא שהמנה התפתחה במאה ה-19 באזור יוון המודרנית לאחר עזיבת הטורקים. גרסה אחרת טוענת שהמנה הגיעה ליוון מאיטליה, שם היא ידועה בשם "מוסקאטו". בכל מקרה, המוסקה היא מנה פופולרית מאוד ביוון, והיא מוגש לעתים קרובות כמנה עיקרית או כמנה ראשונה. היא גם אופציה נהדרת לצמחונים, מכיוון שניתן להחליף את הבשר הטחון בפטריות או ירקות אחרים.



מצרכים למוסקה יוונית:

  • 6 חצילים

  • 5 תפוחי אדמה (לא חובה)

  • שמן קנולה (לטיגון החצילים)

לרוטב הבשר:

  • 750 גרם טחון בקר או טלה

  • 2 בצלים אדומים (קצוצים)

  • 2 שיני שום (קצוצות)

  • 1 קופסת עגבניות קצוצות (400 גרם)

  • 2 כפות רסק עגבניות

  • 1 כפית סוכר

  • 1 כוס יין אדום

  • קורט מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי

  • 1 עלה דפנה

  • קורט קינמון או מקל קינמון אחד

  • 1/4 כוס שמן זית

לרוטב הבשמל:

  • 900 מ"ל חלב

  • 120 גרם חמאה

  • 120 גרם קמח

  • קורט אגוז מוסקט

  • 2 חלמונים

  • 100 גרם פרמז'ן או פקורינו

  • מלח


הוראות הכנה:

הכנת החצילים:

  1. מסירים את הגבעולים מהחצילים וחותכים אותם לפרוסות בעובי 1 ס"מ.

  2. מתבלים במלח ומניחים במסננת כחצי שעה.

  3. שוטפים את החצילים בהרבה מים וסוחטים עם הידיים, כדי להיפטר מעודפי המים.

  4. מייבשים אותם ומטגנים בהרבה שמן, עד שהם מקבלים צבע יפה.

  5. מניחים את החצילים המטוגנים על נייר סופג, על מנת לספוג את השמן. הניחו בצד.

  6. (לגרסה קלילה יותר תמרחו את החצילים בשמן זית ותאפו אותם 20 דקות בתנור במקום לטגן אותם).

  7. אם בחרתם להוסיף תפוחי אדמה למוסקה, אז עכשיו הגיע הזמן לפרוס אותם לפרוסות של 0.5 ס"מ (ברוחב חצי אצבע).

  8. מטגנים אותם או אופים אותם באותו אופן כמו החצילים. מתבלים בקצת מלח ומניחים אותם בצד בסיום.

הכנת רוטב הבשר:

  1. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה ומוסיפים את שמן הזית.

  2. מוסיפים פנימה את הבצל הקצוץ ומאדים עד שהוא מתרכך ונהיה שקוף.

  3. עכשיו מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו בכף עץ.

  4. כאשר הוא מתחיל להשחים, מוסיפים את השום ורסק העגבניות ומבשלים עד שהשום מתחיל להתרכך.

  5. יוצקים פנימה את היין האדום וממתינים לאידוי.

  6. מוסיפים את קוביות העגבניות, את הסוכר, קורט קינמון, 1 עלה דפנה וקורט טוב של מלח ופלפל.

  7. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה כ-30 דקות או עד שרוב המיצים מתאדים.

הכנת רוטב הבשמל:

  1. השתמשו במחבת גדולה כדי להמיס את החמאה על אש נמוכה-בינונית.

  2. מוסיפים את הקמח תוך כדי טריפה מתמדת לקבלת משחה.

  3. מוסיפים חלב מחומם בזרם קבוע; המשיכו להקציף כדי למנוע מהרוטב שלכם להתגבש.

  4. אם הרוטב עדיין צריך להסמיך, ממשיכים לחמם על אש נמוכה תוך כדי ערבוב.

  5. העקביות שלו צריכה להידמות לקרם סמיך.

  6. מסירים את מחבת הבשמל מהכיריים ומערבבים פנימה את החלמונים, המלח, הפלפל, קורט אגוז מוסקט ומרב הגבינה המגוררת.

  7. שימורו קצת גבינה בכדי לפזר מעל!

  8. להקציף במהירות, על מנת למנוע מהביצים להפוך לחביתה!

  9. קחו כף אחת מלאה של בשמל והוסיפו אותה לרוטב הבשר. מניחים את רוטב הבשמל בצד.


הרכבת המוסקה:

  1. למתכון המוסקה הזה תצטרכו תבנית אפייה גדולה (20x30 ס"מ ועומק 8 ס"מ).

  2. מרחו את החמאה בתחתית התבנית ובדפנות התבנית.

  3. הוסיפו תחילה את תפוחי האדמה (אם אתם משתמשים בהם) ואז, חצי מהחצילים.

  4. יוצקים פנימה את כל רוטב הבשר ומפזרים אותו בצורה אחידה.

  5. מוסיפים שכבה שנייה של חצילים, מעליו את כל רוטב הבשמל ומחליקים בעזרת מרית.

  6. מפזרים את יתרת הגבינה המגוררת.

  7. מחממים תנור ל - 180 מעלות ואופים את המוסקה כ-60 דקות או עד שהקרום למעלה הופך לחום זהוב בהיר.

  8. כדאי לחכות שהמוסקה תתקרר ותהיה רק חמימה למגע לפני שחותכים. זה ימנע מרוטב הבשמל להישפך החוצה כאשר אתם חותכים.

אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו

ערכים תזונתיים למנה אחת (כ-250 גרם)

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)




14 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page