הפסטיצ'יו הוא כמו שיר אהבה יווני. הוא פשוט, אך טעמו עמוק ומורכב. הוא מלא בטעמים של יוון, החל מאור השמש החמה ועד ריחות המרחבים הפתוחים. הפסטיצ'יו מורכב משכבות של פסטה, בשר, רוטב בשמל וגבינת פטה. כל שכבה מוסיפה משהו חדש וטעים למנה. הפסטה היא בסיס המנה, והיא נותנת לה את המרקם והנפח. הבשר הוא הטעם העיקרי של המנה, והוא יכול להיות בקר, עוף או ירקות. רוטב הבשמל הוא השכבה הקרמית והעשירה, והוא עוטף את המנה כולה. גבינת הפטה היא השכבה העליונה, והיא מעניקה למנה את הטעם היווני הייחודי. הפסטיצ'יו הוא מנה פופולרית ביוון, והוא מוגש לעתים קרובות כמנה עיקרית או כמנה ראשונה. הוא יכול להיות מוגש חם או קר, מנה נהדרת לכל אירוע.
זמן הכנה: 1 שעה ו-30 דקות | רמת קושי: בינוני | ערכים תזונתיים
מצרכים לזניה יוונית:
450 גרם פסטה פנה
100 גרם גבינת פטה
50 גרם קשקבל יווני
2 חלבוני ביצה
לרוטב הבשר / רוטב פטריות
900 גרם בשר בקר רזה טחון / 2 סלסלות של פטריות שמפיניון
2 בצלים אדומים בינוניים (קצוצים דק)
4 שיני שום (קצוצות)
400 גרם שימורים עגבניות קצוצות
1 כף רסק עגבניות
1 כפית סוכר
150 מ"ל יין אדום
2 עלה דפנה
1 מקל קינמון
כפית אורגנו
1/4 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
לרוטב הבשמל
120 גרם קמח רגיל
120 גרם חמאה
1 ליטר חלב
2 חלמונים
50 גרם גבינת פקורינו או פרמז'ן
קורט אגוז מוסקט
מעט מלח
פלפל לבן לפי הטעם
הוראות הכנה:
כדי להכין את מתכון הפסטיצ'יו המסורתי הזה מתחילים עם רוטב הבשר.
מניחים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה ומוסיפים את שמן הזית, הבצל הקצוץ ומאדים 2-3 דקות עד שהבצל נהיה שקוף.
מוסיפים את השום, רסק העגבניות ואת הבשר הטחון.
מפוררים את הבשר בכף עץ ומשחימים 4-5 דקות. יוצקים פנימה את היין האדום וממתינים לאידוי.
מוסיפים את השימורים של העגבניות, הסוכר, הקינמון, הציפורן, עלה הדפנה ומתבלים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה כ-30 דקות עד שרוב המיצים מתאדים. (לאחר בישול הבשר זורקים את עלה הדפנה והקינמון)
מכינים את רוטב הבשמל
ממיסים את החמאה במחבת גדולה על אש נמוכה-בינונית.
מוסיפים את הקמח תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת משחה.
הוסיפו חלב מחומם במנות קטנות, תוך כדי טריפה מתמשכת כדי למנוע מהרוטב להתגבש.
אם הרוטב עדיין צריך להסמיך, מרתיחים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב.
מסירים את המחבת מהכיריים ומוסיפים את החלמונים, המלח, הפלפל, קורט אגוז מוסקט ואת הגבינה המגוררת (50 גרם).
להקציף במהירות, על מנת למנוע מהביצים להפוך לחביתה! מתבלים במלח לפי הטעם.
מבשלים את הפסטה לפסטיצ'יו 2-3 דקות פחות מהוראות היצרן, כדי שלא יהיו עיסתיים לאחר היציאה מהתנור מאוחר יותר.
מסננים את הפסטה ומערבבים פנימה את החלבונים וגבינת הפטה (המעוכים במזלג) ומערבבים בעדינות בעזרת מרית.
למתכון הפסטיצ'יו הזה תזדקקו לתבנית אפייה גדולה, בערך - 25*35 ס"מ.
מורחים בחמאה את תחתית ודפנות התבנית ומתחילים להרכיב את הפסטיצ'יו.
שכבה ראשונה הפסטה, מעל את רוטב הבשר ומיישרים.
מוסיפים את רוטב הבשמל ומחליקים בעזרת מרית.
מפזרים גבינה מגוררת על הבשמל ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-40 דקות עד, שהקרום מקבל חום זהוב בהיר.
נותנים לפסטיצ'יו להתקרר זמן מה לפני ההגשה.
בתאבון!
אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו
ערכים תזונתיים למנה אחת של פסטיצ'יו:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
אנרגיה: 750 קלוריות
חלבון: 50 גרם
שומן: 40 גרם
פחמימות: 90 גרם
סיבים תזונתיים: 5 גרם
סוכר: 10 גרם
נתרן: 900 מ"ג
Comments