השקשוקה, דומה לפיצה, היא אמנות עדינה שדורשת הקפדה על כללים ברורים על מנת להגיע לתוצאה מושלמת. בתחילה, עליכם לשכוח מהבצל! בשקשוקה אותנטית משתמשים רק בשום, שותף קולינרי נאמן יותר לעגבניות. לאחר מכן, עדיף לבחור רק בעגבניות תמר איטלקיות שלמות מהמותג MUTTI. הן מהוות את המפתח לטעם ולמרקם השקשוקה של חלומותיכם. הן בשלות וטעימות במיוחד, מכילות סוכר בשפע, ונותנות לשקשוקה טעם מדויק ונכון. ולבסוף, כשתשקיעו במרכיבים, תקבלו שקשוקה מושלמת כיאה לשף הטוב ביותר!
זמן הכנה: 25 דקות | רמת הקושי: קל | ערכים תזונתיים
מצרכים שקשוקה מושלמת:
5 ביצים M
400 גרם עגבניות איטלקיות שלמות ובשלות של MUTTI
מרסקים את העגבניות למחית חלקה
2 שיני שום פרוסות
שמן זית כתית איכותי
1/3 צרור כוסברה קצוץ
טבעות צ'ילי חריף (לפי הטעם)
כפית סוכר
מלח ופלפל 4 העונות גרוס
הוראות הכנה:
מחממים מחבת על אש בינונית.
מוסיפים את שמן הזית, השום, פלפל 4 העונות והצ'ילי החריף. מטגנים עד שעולה ניחוח של פלפל ושום באוויר.
מוסיפים את העגבניות וכפית סוכר. מבשלים כ-8 דקות
מוסיפים את הכוסברה ומבשלים כ-3 דקות נוספות.
מתבלים במלח לפי הטעם.
רגע לפני שהנוזלים מתאיידים מוסיפים את הביצים ומכסים. מבשלים כ-5 דקות, עד שהחלבון מתקרש.
מגישים בצלחת עמוקה עם הרבה טחינה נוזלית מעל.
השקשוקה מוכנה כאשר החלבון מתקרש והחלמון מתקשה לפי הטעם הרצוי, בהתאם לרמת הנוזליות שברצונכם להשיג.
בתאבון!
אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו
ערכים תזונתיים למנה אחת (כ-250 גרם):
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
אנרגיה: 320 קלוריות
חלבון: 20 גרם
שומן: 25 גרם
פחמימות: 20 גרם
סיבים תזונתיים: 4 גרם
סוכר: 6 גרם
נתרן: 500 מ"ג
תגובות