מרמומה טוניסאית (וגם מרדומה/מטבוחה)
- טעמים אורבניים
- 29 בדצמ׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 5 ביוני

מרמומה טוניסאית חריפה עם עגבניות, פלפלים קלויים ושום מטוגן, מתכון פשוט בסגנון ביתי מהמטבח הצפון־אפריקאי.
מצרכים למרמומה טוניסאית:
6 עגבניות מקולפות, חתוכות לקוביות גדולות
1 פלפל אדום, שרוף על אש גלויה ומקולף, חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק חריף שלם
10 שיני שום קלופות, חצויות לשניים
מלח
חצי כוס שמן חמניות
הוראות ההכנה:
על אש בינונית-נמוכה, שמים את השום ומטגנים למשך שתי דקות.
מוסיפים את הפלפלים ומערבבים שתי דקות נוספות.
מוסיפים את העגבניות לסיר.
ממשיכים לבשל תוך ערבוב לעיתים קרובות, עד שכמעט אין נוזלים והתערובת הופכת סמיכה.
רק בשלב זה מוסיפים מלח לפי הטעם.
מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר.
על המתכון
מרמומה היא אחד התבשילים הטעימים והאהובים במטבח הטוניסאי. מדובר ברוטב סמיך על בסיס עגבניות מבושלות, פלפל קלוי ושום – שנבשלים יחד עד לקבלת מרקם עשיר ואחיד. המרמומה מתובלת רק במלח, אך בזכות שילוב הירקות והבישול האיטי מתקבלת שכבת טעמים עמוקה, מעט חריפה, שמזכירה סלט חריף מבושל או רוטב עגבניות צפון אפריקאי. מגישים אותה קרה או חמה לצד לחם, דגים או ביצים קשות – והיא תמיד משדרגת את השולחן עם ניחוח וטעם של בית.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
תגובות