לחם ללא גלוטן עם עגבניות מיובשות
- טעמים אורבניים
- 4 בינו׳ 2024
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 6 באפר׳

לחם ללא גלוטן עם עגבניות מיובשות הוא פתרון מושלם למי שמחפש לחם ביתי, טעים ונטול גלוטן. המרקם רך, הטעם עשיר, והעגבניות המיובשות מוסיפות טאץ' ים תיכוני נפלא.
מצרכים ללחם ללא גלוטן עם עגבניות מיובשות:
450 גרם קמח לחם ללא גלוטן (דוגמת - "קמח כרגיל" של אשבל)
½ כפית גדושה של מלח
2 כפיות שמרים קלים לאפייה
1 כף סוכר מוסקובדו רך (אפשר גם סוכר חום)
325 מ"ל חלב חם
1 כפית חומץ תפוחים
2 ביצים
2 כפות שמן זית כתית
4 כפות שמן מצנצנת עגבניות מיובשות (או שמן זית)
40 גרם עגבניות מיובשות חתוכות לקוביות קטנות
הוראות הכנה:
מחממים את התנור ל-220 מעלות.
בקערה גדולה מערבבים את הקמח, המלח, השמרים והסוכר.
בקערה נפרדת מערבבים את החלב עם החומץ, הביצים ו-2 כפות שמן הזית.
מוסיפים את תערובת החלב לקערת הקמח ומערבבים היטב.
מוסיפים את עגבניות המיובשות ממשיכים לערבב תוך כדי הוספת השמן הנוסף (זה צריך להיות בצק די דביק).
מעבירים את הבצק לתבנית לחם משומנת או מרופדת בנייר אפייה ומחליקים מעט את החלק העליון.
מכסים את התבנית בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה למשך שעה.
לאחר שעה אופים את הלחם במשך 45-50 דקות, או עד שהוא חלול כאשר מוציאים אותו ומקישים על התחתית.
מצננים את הלחם על רשת לפני שפורסים.
הערות:
ניתן להשתמש בכל סוג של תערובת קמח לחם ללא גלוטן.
ניתן להשתמש בכל סוג של חלב, כולל חלב עיזים, סויה או שיבולת שועל.
אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו
על המתכון
לחם ללא גלוטן עם עגבניות מיובשות הוא דוגמה מושלמת לכך שלחם ללא קמח חיטה יכול להיות עשיר בטעם ובמרקם. העגבניות המיובשות מוסיפות ניחוח וטעם עז, השמן מזרים עסיסיות והבצק יוצא אוורירי למרות שאין בו גלוטן. אפשר להכין אותו גם עם חלב צמחי והוא נשמר מצוין בהקפאה או בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר ליום-יומיים. שילוב מושלם לצד סלטים, ממרחים או סתם עם שמן זית ובלסמי.
ערכים תזונתיים ל־100 גרם
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Opmerkingen