מגולגלות נוטלה של אריה רוזנשטוק
- טעמים אורבניים
- 15 בדצמ׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 10 במאי

מגולגלות נוטלה של אריה רוזנשטוק הן עוגיות חמאה פריכות במילוי שוקולד נוטלה עשיר, שמחברות בין בצק נמס בפה לטעם שוקולדי בלתי נשכח.
מצרכים למגולגלות נוטלה:
400 גרם קמח
160 גרם קורנפלור
300 גרם חמאה (או נטורינה לגרסה פרווה)
2 חלמונים
כפית אבקת אפייה
חצי כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
למילוי: שוקולד נוטלה למריחה
אופן ההכנה:
במעבד מזון, מעבדים את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה והחמאה עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את החלמונים, מלח ומיץ התפוזים ומעבדים עד שהבצק מתגבש.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות.
מרדדים את הבצק דק על משטח עבודה מקומח קלות
מורחים שכבה נדיבה של ממרח נוטלה על הבצק המרודד.
מגלגלים את הבצק לגלילה ארוכה. מסמנים את הפרוסות עם סכין חדה אך לא חותכים לחלוטין.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20 דקות, עד שהמגולגלות מזהיבות קלות.
לאחר האפייה, חותכים לפרוסות לפי הסימונים ומניחים להתקרר.
בהצלחה!
ממלאים במילוי שאתם אוהבים (ריבה, תמרים, שוקולד, או אגוזים).
על המתכון
מגולגלות נוטלה של אריה רוזנשטוק הן עוגיות מגולגלות חמאה פריכות שבמרכזן שכבת שוקולד נוטלה עשירה ונמסה. זהו מתכון אהוב במיוחד שמחבר בין בצק פריך ונימוח לבין מילוי שוקולד מושחת וטעים. השימוש בקורנפלור ובחמאה נותן לבצק מרקם עדין ומיוחד, והניחוח של מיץ תפוזים סחוט מוסיף רעננות לכל ביס. מגולגלות נוטלה מתאימות לקפה של אחר הצהריים, לאירוח חגיגי או לפינוק יומיומי בבית. ניתן להכין גם בגרסה פרווה בקלות ולהתאים לכל סגנון תפריט.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית)
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments