מתכון לפלאפל צהוב
- טעמים אורבניים
- 21 במאי 2024
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 10 באפר׳

מתכון לפלאפל צהוב הוא גרסה ביתית טעימה במיוחד למאכל הרחוב האהוב ביותר בישראל. עם צבע זהוב שמגיע מהקארי והכמון, טעם עמוק ושילוב תבלינים מדויק – התוצאה פריכה מבחוץ ורכה מבפנים, בדיוק כמו שצריך.
מתכון לפלאפל צהוב מצרכים: (כ - 35 כדורים):
½ ק"ג חומוס שהושרו במים לפחות 12 שעות במקרר
5-6 שיני שום קלופות
2 בצלים קלופים חתוכים לרבעים
5 פלפל שיפקה נקיים מגרעינים
1 כפית מלח
1 כף קמח חומוס
1 כף כוסברה טחון
1 כפית כמון
חצי כפית קארי
100 גר׳ שומשום
1 כפית אבקת סודה לשתייה (לא חובה)
שמן לטיגון עמוק
הוראות הכנה:
טוחנים במטחנת בשר או במעבד המזון את גרגירי החומוס, השום, הבצל, הפלפל שיפקה וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד ומעבירים לקערה.
מוסיפים את קמח החומוס והתבלינים היבשים ואם צריך מוספים לאט מים ומערבבים עד לקבלת תערובת לחה ויציבה שאפשר ליצור ממנה כדורים ושתישאר יציבה בין שתי אצבעות (אם התערובת יבשה מדי מוסיפים מעט מים)
מכסים ומניחים במקרר לחצי שעה, להתייצבות
מוסיפים לתערובת את אבקת הסודה שמעניקה לפלאפל את האווריריות ומערבבים היטב
מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק ובכלי ייעודי או בכפות הידיים יוצרים כדורים וטובלים צד אחד בשומשום ומניחים בשמן ל 3-2 דקות עד להשחמה ופריכות מעבירים למסננת
בתאבון!
על המתכון
המתכון הזה לפלאפל צהוב מביא גרסה ביתית, קלה ומדויקת של אחד מהמאכלים האהובים בארץ. השילוב בין החומוס הטחון לתיבול החם של כמון, קארי וכוסברה מעניק לכל כדור טעם עמוק וניחוח מזרח־תיכוני מובהק. הפלפל שיפקה מוסיף חריפות עדינה, והשומשום הקלוי על פני הכדורים הופך את הכל לקריספי וארומטי. הכי טעים להגיש לצד טחינה, סלט טרי ופיתה חמימה.
ערכים תזונתיים ל־100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments