סלונה – דג חמוץ מתוק עיראקי
- טעמים אורבניים
- 22 ביוני 2024
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 12 באפר׳

סלונה היא מנה מסורתית מהמטבח העיראקי, דג קרפיון ברוטב חמוץ-מתוק עם עגבניות, בצל ותבלינים שמרכיבים חגיגה של טעמים מהבית. תבשיל עשיר, עמוק ומנחם שמתאים לארוחות שבת וחג.
מצרכים לסלונה:
1 קרפיון פרוס ונקי (לשמור את ראש הדג)
1 ק"ג בצלים גדולים פרוסים לעיגולים
3 כפות שמן
2 עגבניות גדולות בשלות חתוכות לקוביות גדולות
3 עגבניות פרוסות שלמות
1 פלפל חריף או ירוק פרוס (לא חובה)
1 פלפל אדום בשל מתוק חתוך לקוביות קטנות
1 כף פפריקה אדומה
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית קארי
1 ראש שום פרוס
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס מיץ לימון טרי
1/2 כוס שמן לטיגון
1 כוס קמח
הוראות ההכנה:
בסיר גדול, טגנו את הבצל על אש בינונית-נמוכה עד להזהבה.
הוסיפו את השום וטגנו 2-3 דקות נוספות.
הוסיפו את העגבניות והפלפל האדום. בשלו תוך ערבוב והוסיפו את הפלפל השחור, הקארי והמלח.
המשיכו לבשל על אש נמוכה עד שרוב הנוזלים מתאדים והירקות מתרככים. היזהרו לא לשרוף.
הוסיפו את מיץ הלימון והסוכר. בשלו עד לקבלת רוטב חמוץ-מתוק. תקנו תיבול לפי הטעם וכבו את האש.
בצלחת נפרדת, ערבבו את הקמח עם הפפריקה ומעט מלח.
צפו את פרוסות הדג בתערובת הקמח וטגנו עד להזהבה. הניחו על נייר סופג.
בתבנית חסינת אש, סדרו שכבה של הרוטב ומעליה את פרוסות הדג וראש הדג.
סדרו מעל פרוסות עגבנייה ופלפל חריף (למי שאוהב).
אפו בתנור שחומם מראש ל-180°C למשך כ-20 דקות או עד להשחמה של הרוטב והירקות.
על המתכון
סלונה היא אחת ממנות הדגל של המטבח העיראקי המסורתי – תבשיל עמוק של דג קרפיון מטוגן ברוטב חמוץ-מתוק עם עגבניות, בצל, שום, לימון וסוכר. השילוב בין טיגון הדג לבין האפייה בתוך הרוטב יוצר מנה עם מרקם וטעם עשיר במיוחד. מנה קלאסית לשבתות וחגים שמחזירה לזיכרונות של בית וסירים מבעבעים. מושלם לצד אורז לבן או חלה טרייה.
ערכים תזונתיים ל־100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments