עוגת שמרים שוקולד של אריה רוזנשטוק
- טעמים אורבניים
- 15 במאי 2024
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 10 באפר׳

עוגת שמרים שוקולד רכה, עשירה ועסיסית עם מילוי שוקולד נדיב וניחוח לימון ווניל שממלא את הבית. מתכון קלאסי בסגנון ביתי עם סירופ מתקתק שמעניק לעוגה לחות מענגת ומרקם בלתי נשכח.
מצרכים לעוגת שמרים שוקולד:
לבצק:
1 ק"ג קמח לחם
2 כפות שמרים יבשים
250 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר (אפשר מחמאה / נטורינה)
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
4 ביצים
1/4 כוס שמן
1.5 כוסות מים פושרים
גרידת לימון (מלימון אחד)
2 שקיות סוכר וניל
ממרח שוקולד השחר (כמות לפי הטעם)
1 ביצה להברשה
לסירופ:
2 כוסות סוכר
1.5 כוסות מים
1/2 לימון
הוראות ההכנה:
מערבבים שמרים עם כוס מים וסוכר מניחים בצד למשך 10 דקות .
בקערת המיקסר שמים קמח ביצים סוכר וניל וגרדת לימון סוכר וניל שמן ומלח
מערבבים כדקה מוסיפים את השמרים ואת שאר המים .
ממשיכים ללוש את הבצק עוד 4 דקות ומוסיפים בהדרגה את החמאה עד קבלת בצק רך וקצת דביק (אם צריך מוסיפים עוד כף קמח) .
מגבשים את הבצק בידיים לכדור.
הניחו בקערה משומנת, כסו במגבת לחה והתפיחו במקום חמים כשעה, או עד להכפלת הנפח
מחלקים את הבצק ל 4, פותחים לעובי חצי סנטימטר ומורחים שוקולד. מגלגלים וקולעים צמה משני רצועות.
הניחו את הצמה בתבנית משומנת והתפיחו שוב כשעה, או עד להכפלת הנפח.
חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
הברישו את העוגה בביצה טרופה.
אפו בתנור החם כ-30-40 דקות, או עד להזהבה יפה.
הכנת הסירופ:
בסיר קטן, ערבבו את הסוכר, המים ומיץ הלימון.
הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב. צננו את הסירופ.
לאחר שהעוגה התקררה מעט, שפכו עליה את הסירופ.
חתכו לריבועים והגישו.
ניתן לאפות את העוגה בתבנית אינגליש קייק או בתבנית עגולה.
על המתכון
עוגת שמרים שוקולד היא אחת מעוגות השבת הקלאסיות של המטבח הישראלי וזו של אריה רוזנשטוק לוקחת אותה לשלב הבא: שילוב של מרקם רך ואוורירי, מילוי עשיר של ממרח שוקולד איכותי ורוטב סירופ סוכר שמעניק לה לחות מושלמת. הניחוחות של גרידת הלימון והווניל הופכים את העוגה הזאת לכזו שמרגישה כמו בית בכל ביס.
ערכים תזונתיים ל־100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comentarios