top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

פרגית על האש במרינדה וגלייז מייפל

עודכן: 12 באפר׳

פרגית על האש

פרגית על האש במרינדה ארומטית וגלייז מתקתק היא אחת המנות האהובות על המנגל הישראלי. שילוב מושלם של עסיסיות, טעמים עמוקים וצריבה מדויקת על הגריל.


מצרכים לפרגית על האש:

  • 1.5 ק"ג פרגית נקייה מכפתור עם או בלי העור

למרינדה:

  • 2 כפות מיונז

  • 1 כף חרדל דיז'ון גרגירים

  • 1 כף חרדל דיז'ון חלק

  • 3-4 שיני שום כתוש

  • 1 כף חווייג'

  • חצי לימון

  • ענף מרווה

  • מלח

  • פלפל שחור

לגלייז:

  • 5 כפות מייפל

  • 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק

  • 1 שן שום כתוש

  • רבע כוס סויה



הוראות ההכנה:

  1. בקערה מערבבים את המיונז עם החרדל, השום, החווייג', הלימון, המרווה, המלח והפלפל ומערבבים היטב יחד עם הפרגיות.

  2. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה או למינימום לשלוש שעות.

  3. את שאר חומרי הגלייז מערבבים היטב יחד לתערובת אחידה ומניחים בצד.

הכנת הפרגית:

  1. לחמם גריל לחום בינוני גבוה ולהניח את הפרגיות על צד העור כ 8-9 דק על צד העור ונהפוך ל4-5 דק׳ נוספות (אם הגריל מתחיל לבעור יתר על המידה בגלל השומן הניגר מהעור נכבה ונרגיע בעזרת ספריי מים או מעט מים שנכין מראש).

  2. בעזרת מברשת מורחים הגלייז ומורחים מכל צד כחצי דקה, נזהרים שלא יישרף.

  3. חוזרים על מריחת הגלייז פעמיים בכל צד עד לקבלת צבע מבריק ויפה.


על המתכון

פרגית על האש היא מהמנות הכי מזוהות עם מטבח ישראלי מודרני – נתח עסיסי, עשיר בשומן אך קליל, שמתאים לצלייה מושלמת על הגריל. במתכון הזה, המרינדה יוצרת עומק טעמים בזכות החווייג', החרדל והשום, הגלייז עם המייפל והצ'ילי מוסיף שכבת מתיקות וחריפות מעודנת שמקפיצה את המנה. מתאימה למנגל חגיגי, לארוחת שישי או לכל אירוח.


ערכים תזונתיים ל־100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)




1 commentaire

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
Invité
12 juil. 2024
Noté 5 étoiles sur 5.

מדהים בנינג׳ה

תודה

J'aime
bottom of page