top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

סופלקי עוף במרינדה

עודכן: 22 במאי

צלחת של סופלקי עוף במרינדה, מנה יוונית פופולרית, המכילה שיפודי עוף טעימים ומשביעים, מושרים במרינדה
סופלקי עוף במרינדה | צילום: Adobe Stock

סופלקי עוף בגריל במרינדה יוונית של שמן זית, שום, לימון ואורגנו. שיפודי עוף רכים, נמסים בפה, מושלמים עם פיתה, סלט טרי וצזיקי קר. פשטות יוונית במלוא הדרה – יאמס!


מצרכים לסופלקי עוף:

  • 4 חזה עוף ללא עצמות (כ-1 ק"ג)

  • 4 כפות שמן זית

  • מיץ מלימון 1

  • 1 שן שום, קצוצה

  • 2 כפות אורגנו מיובש

  • מלח ופלפל גרוס טרי

  • 10 שיפודי מתכת או עץ



הוראות הכנה:

חתכו את נתחי החזה לנתחים שווים בגודלם (3 ס"מ) והניחו בצד.

מכינים את המרינדה:

  1. בקערה גדולה מוסיפים את שמן הזית, השום, מיץ הלימון, עשבי התיבול והתבלינים ומתבלים בפלפל גרוס טרי - עדיין לא מוסיפים מלח.

  2. בעזרת מטרפה מקציפים את כל המרכיבים לאיחוד.

  3. מוסיפים את נתחי החזה ומערבבים.

  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד מצננים ומניחים לפחות לשעה במקרר.


כדי להרכיב את הסופלקי אפשר להשתמש בשיפודי עץ או מתכת.

(אם משתמשים בשיפודי עץ, חתכו אותם כך שיתאימו לתבנית הרשת שלכם והשרו אותם במים. זה ימנע מהם להישרף)

  1. משפדים את נתחי החזה שבמרינדה על השיפודים.

  2. מחממים גריל, מנגל או מחבת פסים וצולים את הסופלקי כ-10-15 דקות והפכים מידי פעם.

תיהנו ממתכון הסופלקי עם פיתות ורוטב צזיקי וסלט יווני מרענן.

אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו

על המתכון

סופלקי עוף הוא אחת הגרסאות הפופולריות והקלילות של אוכל יווני רחוב – שיפודי עוף רכים שנספגו ב־מרינדה יוונית מסורתית המבוססת על שמן זית, שום, לימון ואורגנו. הצלייה בגריל או על מחבת פסים מעניקה להם טעם מעושן ומרקם עסיסי. נהוג להגיש את הסופלקי בתוך פיתה יוונית חמה, עם רוטב צזיקי, סלט קצוץ וצ’יפס בצד. אם אתם מחפשים מתכון לסופלקי עוף שהוא גם פשוט, גם מהיר וגם מלא בטעמים של יוון – זה בדיוק המתכון שחיפשתם.


ערכים תזונתיים ל-100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)




Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page